Povestea BMW-ului furat, după ce a rămas în pană, aproape de DN1, în Prahova. Proprietarul îi luase preventiv acumulatorul

Mașina furată din Prahova

Un caz mai puțin obișnuit a ajuns în atenția polițiștilor prahoveni. După ce a rămas în pană cu mașina, proprietarul unui BMW 318, model mai vechi și puțin valoros, a decis să lase autoturismul pentru câteva ore, urmând să revină pentru a-l recupera. Precaut, acesta a luat acumulatorul mașinii, gândindu-se că astfel va descuraja orice tentativă de furt. Ceea ce a urmat avea să-i demonstreze că pe hoți nimic nu-i poate descuraja.

- Publicitate -
- Publicitate -

În condiții care acum se află în cercetare, un individ a observat mașina staționată în apropiere de DN1, zona Câmpina. A decis că este momentul să o fure și să încerce să o vândă, ceea ce a și reușit.

Pentru doar 1500 de lei, hoțul a găsit un naiv în Măgureni, căruia i-a vândut mașina furată. Revenit la locul unde lăsase mașina, proprietarul a constatat dispariția ei și a anunțat poliția.

Timp de câteva zile, polițiștii au strâns toate datele din teren și au reușit să dea de urma hoțului, apoi și a mașinii. Din primele date, se pare că cel care a cumpărat-o ar fi fost de bună credință, neștiind că mașina provine dintr-o infracțiune de furt. Omul a restituit bunul proprietarului de drept.

- Publicitate -
- Publicitate -

Se cercetează împrejurările în care hoțul a reușit să fure mașina rămasă în pană

IPJ Prahova: ”La data de 8 mai, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au reținut un bărbat în vârstă de 38 de ani, bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

În fapt, la data de 29 aprilie, polițiștii au fost sesizați de către un tânăr în vârstă de 20 de ani din, municipiul Câmpina, despre faptul că în noaptea precedentă ar fi lăsat autoturismul personal în afara părții carosabile pe DN1, întrucât acesta nu mai funcționa, iar când a revenit a constatat lipsa acestuia.

În urma investigațiilor și a cercetărilor efectuate a fost identificată persoana bănuită de săvârșirea faptei, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 38 de ani, din municipiul Câmpina, care a declarat polițiștilor că bunul sustras l-ar fi vândut unei persoane din comuna Măgureni.”

- Publicitate -
- Publicitate -

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.

În baza probatoriului administrat față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.”

- Publicitate -
- Publicitate -
Claudiu Vasilescu
Claudiu Vasilescu a început cariera de jurnalist în 1993, în radio, până în 1999, când a trecut în televiziune. Din 2007 a activat în ambele domenii, iar din 2017 a ”atentat” și la presa scrisă, alăturându-se echipei Observatorulph.ro, unde activează și în prezent. Împreună cu echipa ObservatorulPh a lansat proiectul www.icars.ro, un site dedicat pasionaților auto și nu numai.

Exit mobile version
- Publicitate -