Un incident care a băgat, din nou, spaima în oameni a avut loc la coborârea în Salina Slănic. Geamul mașinii cu care turiștii se îndreptau spre mină s-a făcut țăndări, asta în condițiile în care microbuzul era plin. De ani de zile, autoritățile se chinuie să refacă liftul, după accidentul din august 2014. Coborârea în subteran se face cu microbuze vechi, pline de rugină, cu tapițeria murdară și în care miroase îngrozitor a gaze.
Incidentul a avut loc pe 17 aprilie. Panicați, oamenii l-au luat la rost șofer, după ce geamul lateral al microbuzului s-a făcut țăndări în mers. Singura replică pe care cel aflat la volan a putut să o dea pasagerilor speriați a fost că va circula mai încet până la destinație.
Citește și: În Salina Slănic, locul cu cel mai pur aer de pe planetă, se coboară cu aceleași microbuze jalnice. De 9 ani se încearcă refacerea liftului
Episodul readuce în atenția oamenilor starea precară a microbuzelor care asigură transportul sutelor de turiști în mina Slănic. Coborârea la o adâncime de 210 de metri sub pământ, în locul unde există un microclimat de aer sărat, ideal pentru tratarea bolilor pulmonare, se face cu niște vehicule aflate într-o stare deplorabilă. Mâncate de rugină, extrem de vechi, murdare și, mai nou, cu geamuri care pică în mers, punând călătorii în pericol. Din fericire, incidentul de zilele trecute nu s-a soldat cu victime, însă, turiștii s-au speriat îngrozitor.
În urmă cu 9 ani, ascensorul care transporta turiștii în subteran s-a prăbușit cu 2 copii si 6 adulți. Cabina s-a dus, practic, în gol ca o ghiulea. De atunci, autoritățile se chinuie să consolideze puțul liftului care coboară în mină.