Protecția Copilului Prahova duce campania antibullying în centrele de plasament. „Dacă am greșit, explică-mi și voi înțelege. Dacă nu am greșit, atunci de ce mă rănești?” se vrea a fi proiectul prin care, deopotrivă, agresori, victime sau martori, față în față, să dezbată cu sinceritate aspecte legate de lipsa de empatie, egocentrism, orgoliu și superficialitatea relațiilor umane.
Dezbaterea are loc pe 27 martie, la Complexul de Servicii Comunitare „Cireșarii” din Ploiești. Participă, în calitate de invitați, elevi ai Școlii Gimnaziale „Profesor Nicolae Simache”. Gazde le vor fi copiii aflați în sistemul de plasament, dar și tineri care au crescut în grija statului și care acum au reușit să își ia viața în propriile mâini.
Vor fi întrebări și răspunsuri legate de cât de multa afectează comportamentul agresiv, fizic sau emoțional, o persoană. Mai ales una privată de afecțiunea părinților, în cazul copiilor instituționalizați. Aceștia se vor afla față în față cu copii ce se bucură de familii și care trebuie să înțeleagă cât de nociv este acest fenomen și cât de mult poate distruge o viață.
„Vrem să schimbăm atitudinea față de abuzurile de orice gen. Instituția noastră știe foarte bine ce efecte devastatoare are, în viața unui copil și așa chinuit, agresiunea fizică sau psihică. Bullyingul este, din păcate un fenomen, din ce în ce mai răspândit, mai ales în rândul copiilor, al tinerilor. Cu răbdare, înțelegere și sprijin specializat, cred că ambele tabere, victime, agresori, pot înțelege gravitatea bullyingului fizic, verbal și social”, au precizat reprezentanții DGASPC Prahova.