- Publicitate -

B.D. (Brigada Diverse) la Ploiești – „Captură” de amploare: Dosare penale pentru vânzarea unor conserve de pește (14 buc.)

Ploieștenii pot sta liniștiți. Brigada Diverse s-a mutat de la munte și de la mare și a ajuns la Ploiești, efectuând o descindere de zile mari la Obor.

Înainte de a ne exprima părerile neavizate, iată mai întâi comunicatul venit de la IPJ Prahova: „În urma controalelor efectuate în weekend, polițiștii prahoveni au întocmit dosare penale unor femei din Republica Moldova care vindeau câteva conserve de hering pentru care nu aveau documente de proveniență legală.

La data de 14 ianuarie a.c., polițiștii Secției nr.1 de poliție Ploiești în timp ce desfășurau activități în zona Oborului din municipiul Ploiești au depistat o femeie din Republica Moldova care oferea spre vânzare 6 cutii cu hering, 8 cutii cu file hering, bunuri pentru care nu deținea documente de proveniență legală.

De asemenea tot în incinta Oborului Ploiești a mai fost depistată o altă femeie, tot din Republica Moldova care oferea spre vânzare 10 cutii cu hering, pentru care nu deținea documente.

În cele două cazuri, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de deținerea, transportul, comercializarea fără documente legale a peștelui și a altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit.”, se arată în comunicatul IJP Prahova.

Ce avem noi…aici?

Nu, nu este ”icoana făcătoare de minuni”, nici ”prafuri pentru mama mare” nu avem. Avem o acțiune cu rezultate spectaculoase… nu mai puțin de 6+8 (adică 14) cutii cu hering, nu oricum ci file. Ne-a stat inima! Acum, curioși din fire, avem următoarele întrebări dar și câteva sugestii pentru cei care desfășoară o anchetă atât de complexă:

1.Heringul era cu cap sau fără (măcar el să fi avut)? Bine, fiind file, bănuim că nu era cu cap, dar am zis să ne asigurăm, pentru că peștele de la cap se-mpute. Simplă curiozitate: dacă era hamsie, erați la fel de vigilenți ca la hering?

2.Era în ulei sau în sos tomat? Întrebarea vine pe fondul scumpirilor din ultima vreme, iar noi suntem încă în dubiu economic, neștiind cu exactitate dacă scumpirea este mai mare la ulei sau la bulion?

3.Considerând firească grija pentru sănătatea populației, deci justificată preocuparea polițiștilor de la Secția 1 Ploiești, le dăm și noi un pont: verificați-i și pe ăia care vând momeli pentru pești în Obor. Din informațiile noastre, nu toate râmele sunt în viață, iar peștele care va mușca momeala urmează să fie consumat de naivii care cred că mai scot astfel pârleala cu alimentația de zi cu zi. Dacă îi lovește vreo toxiinfecție?

4.La punctul 4 nu avem o întrebare, ci o sugestie: la următoarea acțiune cooptați-l și pe James Bond și descindeți la Halele Centrale Ploiești. E o tanti acolo care vinde brânză împuțită și sigur nu e Camembert. Pe cuvânt! Treceți de faza cu traficantele de leuștean, pentru că ele sunt de competența Poliției Locale și nu puteți să coborâți atât de mult standardele.

5.La punctul 5 nu avem nici întrebare și nici sugestie, ci o rugăminte: când mai faceți astfel de acțiuni spectaculoase și ca desfășurare de forțe și ca rezultate, anunțați-ne și pe noi să venim să facem niște live-uri. Garantăm rating maxim, să-și de palme ăia de la Survivor. În plus, vă asigurăm de aprecierea sinceră și nedisimulată a contribuabililor, care nu trebuie să mai aștepte producțiile tv din prime-time, urmând să râdă cu lacrimi la fiecare acțiune.

6.Dacă țineți neapărat, vă punem o pilă la ”România, te iubesc!”, pentru o ediție specială. E suficient să le spunem despre captura de 14 cutii cu hering file.

7.Înțelegând că s-a întocmit dosar penal pentru cele două precupețe-surori din Republica Moldova, așteptăm cu viu interes să înceapă procesul. Vom fi în sală doar pentru a auzi întrebările onoratei instanțe, dar și pentru a le vedea fețele judecătorilor în timp ce desfășoară cercetarea judecătorească. Priceless!

8.Stați prin preajmă! Dacă reușim să ne oprim din râs, o să scriem un articol și despre cum a fost prins un alt prahovean, care a furat nu mai puțin de 6 europaleți (cazul apare pe același buletin de presă de la IPJ Prahova). Nu erau chiar lemne tip buluci, dar pe aproape și oricum suntem conștienți că așa ne-au dispărut pădurile. Logic, din moment ce fură ăștia europaleți, nu-i normal să se taie pădurile, ca să se înlocuiască ce s-a furat? În realitate, vă dezvăluim că omul furase europaleții de la un supermarket, iar ”prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit proprietarului” (sursa IPJ Ph), care altfel ar fi fost nevoit să-și concedieze motostivuitoristul, pentru că fără europaleți era nevoit să care făina în buzunare. Așteptăm o acțiune și pe vreascuri, că nici ăștia care fura așa ceva nu se potolesc, iar fenomenul are efecte de cangrenă forestieră.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Listele cu ordinea de prioritate pentru repartizarea de locuințe sociale în Ploiești – Proiect

Un proiect de hotărâre de Consiliu Local, care va fi în dezbatere la Ploiești, prevede aprobarea listei cu ordinea de prioritate pentru locuințele sociale....

Mizeria de la Gara de Sud a fost curățată. Cât va dura până se va face la loc?

În urma publicării articolului cu fotografiile trimise de un cititor cu mizeria din zona peronului 1 al Gării de Sud din Ploiești, acolo s-a...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Ce obligații vor avea polițiștii, jandarmii și armata pentru combaterea pestei porcine africane. Câți bani se vor acorda pentru reducerea efectivelor de mistreți –...

Un proiect de hotărâre de Guvern, aflat în dezbatere, prevede noi obligații pentru polițiști, jandarmi și armată când vine vorba despre măsurile de control...

Prefectura Prahova cere mobilizarea primarilor în contextul codului galben de ninsori, vânt și polei

Prefectul județului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, a solicitat, joi, mobilizare în contextul fenomenelor meteorologice periculoase anunțate de meteorologi. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a...

Mai noi ori mai vechi? [VIDEO]

Bună ziua! Astăzi voi parcurge rubrica ceva mai frugal, pentru că pur și simplu așa am simțit că ar trebuie să fac de data...

Virozele din ultima vreme sunt puse de către unii pe seama vaccinului anti-COVID. În acest timp, mișcarea „sângelui pur” adună tot mai mulți adepți

După ce pandemia de COVID-19 a trecut, au rămas adepții teoriilor conspirației care sunt nedumeriți că nu mor vaccinații pe capete. Dacă la început dădeau...

Un elev al Școlii de Subofițeri din Boldești este multiplu campion național la Powerlifting

Printre elevii de la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu’’ Boldești se numără și Moise Gheorghe. Tânărul, în vârstă de...
Parteneri
MindArchitect
- Publicitate -