Scandal la UPG Ploiești pe obținerea permiselor pentru locuri de parcare în incinta campusului universitar. Trei studente au leșinat, fiind nevoie de intervenția serviciului de ambulanță. Motivul pentru care se întâmplă, de ani de zile, o astfel de situație este acela că permisele se acordă pe criteriul „primul venit, primul servit”. Conducerea Universității are în plan să schimbe metodologia legată de eliberarea tichetelor de parcare.
Ieri, 11 ianuarie, încă de la prima oră a dimineții, coada la ghișeul unde se eliberează permisele era infernală. Busculada creată a dus la conflicte verbale între studenți. Mai mult, trei tinere au leșinat, diagnosticul pus de către echipajul medial sosit la fața locul fiind de lipotimie.
„Lipsa de comunicare si dezinteresul afișat de către funcționari pentru a crea un sistem mai bine pus la punct de eliberare a acestor permise face ca studenții să formeze cozi încă de la orele 5-6 dimineața, așteptând ca permisele să fie eliberate începând cu ora 7:30-8:00.
Pe măsură ce coada crește, colegii mei uită de educația și respectul pe care ar trebui sa-l aibă și încep sa se împingă, să sară rândul, să intre pe ieșirea de incendiu sau chiar să intre pe geamuri. Totul pentru a prinde un loc de parcare în incinta campusului universitar, alternativele fiind ori să parcheze prin bariera București, ori sa parcheze in spatele căminelor, pe strada Ghighiu. Adică într-o zonă în care, din cauza locuitorilor, se adună gunoaie, se fură oglinzi, capacelor de la roți, se taie cauciucuri, copii se joacă pe mașinile parcate acolo. Bineînțeles că autoritățile locale nu au nicio implicare în civilizarea acestor locuitori ai zonei”, ne-a relatat, sub protecția anonimatului un student din cadrul Universității Petrol -Gaze.
Conducerea instituției regretă incidentul de ieri și susține că are în plan schimbarea metodologiei în legătură cu eliberarea acestor permise. Un criteriu de luat în calcul ar putea fi performanțele școlare. Totodată, reprezentanții UPG admit că locurile de parcare sunt insuficiente, ele acoperind, din spusele Mirelei Dulgheru, purtător de cuvânt, aproape 80% din necesar.
Citește și: „Gala Voluntarului de 10”, de la UPG Ploiești. Lista finaliștilor
„Este regretabil că s-a ajuns la așa ceva. S-a creat o busculadă pentru prinderea unui loc de parcare și, da, trei studente au avut nevoie de îngrijiri medicale. Sunt bine acum. Domnul rector este foarte mâhnit că studenții nu au discutat directul cu dânsul aceasta problemă. La noi, căminele 1 și 2 sunt închise. Au rămas 3 și 4, unde am eliberat 30, respectiv 90 de permise. Insuficient, știm, dar să nu cerem unei universități ceea nu nu poate oferi un oraș, legat de parcări. Noi cutăm soluții pentru ca eliberarea tichetelor să nu se mai facă pe criteriul „primul venit, primul servit”. Vom evita, astfel, incidente cum a fost cel de ieri”, a precizat Mirela Dulgheru, purtător de cuvânt al UPG Ploiești.
În ceea ce privește o altă acuză lansată de studenți, cum că permisele sunt eliberate contra unor „mici atenții”, aceeași Mirela Dulgheru a precizat că a stat de vorbă cu angajații serviciului social, care, evident, au negat.
„La fiecare 3 luni, administratorul din căminul 4 se bagă peste funcționara care se ocupă de distribuirea acestor cereri de permise și eliberează cererile celor care îl susțin cu diverse beneficii (țigări, băutură, cash)”, a mai reclamat studentul.
Mirela Dulgheru încurajează înscenarea flagrantului în cazul în care astfel de situații chiar ar avea loc.