- Publicitate -
- Publicitate -

Ședință la CSM Ploiești, după ce sportiva Sabina Enache a fost umilită de șeful clubului Dănuț Burghelea. Sabinei i-a fost înjumătățită indemnizația, deși aceasta reprezintă România la Campionatul Mondial de Gimnastică Ritmică – LIVE

Festivalul Artown a colorat Ploieștiul timp de zece zile [FOTO]

Data:

În numai zece zile, 31 de pereți ai unor clădiri din Ploiești au îmbrăcat haine noi, vesele, colorate și cu câte un mesaj exprimat frumos pentru cei care se vor opri să-l observe. Sinestezia urbană a cuprins întreg orașul pe durata Festivalului Artown prin pictură, magie, poezie, muzică și dans.

- Publicitate -

Comunicatul organizatorilor

Au fost zece zile încărcate de artă pentru ploieșteni, pentru artiști, voluntari și organizatori deopotrivă. Fiecare zi a festivalului a găzduit evenimente conexe, de la concerte, reprezentații de dans contemporan, momente de poezie live, concerte de harpă, acte de magie live, până la ateliere creative și reprezentații de pictură.

Fiecare eveniment a fost un prilej ca cei curioși sau simplii trecători să intre în atmosfera festivalului și să interacționeze cu arta.

- Publicitate -

Ploieștenii au fost încântați de manifestările artistice, dar și de picturile murale care au transformat complet unele clădiri din oraș, dându-le acum o nouă înfățișare. În total, 27 de artiști români și internaționali au pictat conceptele lor creative, unite de un mesaj comun care a reprezentat puntea dintre trecut și viitor pentru orașul Ploiești.

Citește și Canotorii de Aur ai României nu au fost așteptați la Otopeni de niciun oficial: ”Le urăm vacanță plăcută!”

Conceptele artiștilor prezenți la prima ediție a Festivalului Artown sunt colorate, au un mesaj puternic, important pentru societatea actuală – sustenabilitatea – și sunt adaptate la stilul personal al fiecărui artist în parte, fiecare concept aducând în discuție și istoria Ploieștiului.

Artown Festival 2022 a reunit artiști plastici din România, dar și din Italia, Republica Moldova, Finlanda, Ucraina, Peru și Germania. Toți au ani de experiență în diferite nișe ale desenului și se bucură de renume și recunoaștere în lumea artei vizuale.

- Publicitate -

Organizatorii festivalului au fost impresionați de publicul numeros care s-a oprit să se bucure de arta care s-a desfășurat în fața sa în aceste zile, de sprijinul pe care l-au primit din partea voluntarilor evenimentului și tuturor celor implicați. Transmit astfel că Festivalul Artown a fost un succes colorat și vesel, iar pe viitor își propun să continue manifestul început anul acesta și să organizeze și alte ediții.

Artown Festival s-a aflat la prima ediție și este un manifest urban și social pentru o lume mai colorată, mai plină de viață în orașul Ploiești. Am folosit arta ca declarație publică și ne-am dorit, astfel, să generăm conștientizarea problemelor sociale din România. Intervențiile urbane sunt menite să stârnească dialoguri pentru comunitate și monologuri pentru privitori, în același timp, fiind o invitație deschisă spre schimbare. Ele reflectă vocea și exprimă valorile societății noastre, în timp ce transformă un oraș.

 

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului Volosevici

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -