- Publicitate -

Cum arată cartierul tău: Scrisoarea unui cititor nemulțumit care locuiește la Sala Sporturilor

În cadrul campaniei „Cum arată cartierul tău” vă prezentăm astăzi scrisoare primită pe adresa redacției, semnată de un cititor fidel care locuiește în apropierea Sălii Sporturilor din Ploiești.

Text integral: 

„Conform unui studiu publicat în ziarul dumneavoastră în 2017, strada Căliman, pe care locuiesc și se află între cartierele Rudului (locul 30), Cartierul Eroilor(locul 32) și Cartier Parcul Tineretului (locul 44), face parte din cele mai periculoase 51 de locuri din Ploiești.

Citește mai multe detalii aici: Care sunt cele mai sigure și cele mai periculoase cartiere din Ploiești 

Actualizând anul și problemele întâmpinate de atunci și până acum, voi încerca să prezint o parte din dificultățile și soluțiile care se pot lua pentru a face, nu doar această stradă ci și zonele din jur, mai sigure.

Din 2017 și pana acum NU vreau să mulțumesc Poliției Locale pentru patrulele pe care le fac în zonă, eu personal având geamul spart la casă, parbrizul la mașină fisurat, anvelope tăiate, oglinzi și stergătoare rupte sau zgârieturi pe automobilele parcate in zona.

Mai ales în perioada de vară în care ies tot felul de pitencatropi dinspre cartierul Mimiu sau cartierul Rudului (capătul traseului 7), vlăguiți de foame și încărcați cu disperare de a fura ceva – de la ștergătoare, oglinzi de la mașini, până la florile de tei, cireșele sălbatice, merele pădurețe din parc sau orice se poate lua din curțile oamenilor în vârstă, ei lucrând în „haite” de câte 10 minori sau cinci adolescenți, cărora dacă li se atrage atenția, ori primești câte o piatră în cap (cum a pățit tatăl meu), ori te bați cu cei mai tupeiști.

Ca să nu nu mă întind cu aceasta istorisire, zonele au nevoie de patrularea poliție, încă se fac curse la Sala Sporturilor și pe străzile adiacente (vezi accident 26 noiembrie 2021), unde nici acum nu există limitatoare de viteză.

Pe strada Căliman, unde sunt carturile cu pedale și se traversează în parc (ex: se fac curse, se depășește pe acea trecere, deși copiii care vin din și în parc cu cartul nu sunt 100% atenți și riscă să fie spulberați de șoferii care circulă cu viteza). Nu mai zic de cei cu motoare, care-și “bubuie” fierul de zici că este Revelion si auzi petarde (unii dintre vecini având copii mici, dar si cu geamuri termopan tot se aud în casa bubuieli). Noaptea, mai ales când este cald, între orele 23.00 si 4.00, tot felul de drogați traversează zonele parcului și de acolo se pornesc acele furturi (ștergătoare, oglinzi) și alte nelegiuiri (tăiere anvelope, geamuri/parbrize sparte, oglinzi rupte).

O altă problemă, care cred că tot Poliția Locală o poate rezolva patrulând, ar fi legat de acei „afaceriști”  care opresc la poarta unui om în vârstă, filându-l din timp că este singur și vin să-i arate o ofertă de tigăi, crătiți sau chiar burlane la casă și care nu pleacă până nu fac afacerea sau apare cineva care să le spună să plece si/sau să-i filmeze (cum am făcut eu).

Ajungând tot la Poliția Locală care patrulează exact în intervalele când nu se întâmplă mare lucru, concertele date de băieții cu mașini „puternice”, boxe si mai puternice și în mare parte cu lămâia în geam, se aud din parc si din toate celelalte parcări din jurul parcului.

Evident lăsând după ei o mizerie de nedescris, să vadă părinții care-și aduc copiii în parc ce mâncare au savurat pitecantropii care după ora 12 noaptea (și nu numai),  se transforma în inconștienți la volan.

Ca să închei această istorisire, o mult mai mică problemă ar fi cea a mașinilor lăsate în parcările de pe lângă parc cu lunile/anii, de exemplu în parcarea dinspre pista de carturi, strada Caliman, care vara este plină ochii de cei care vin și viziteză parcul, de câteva luni/anii zac cel puțin 4 mașini, o rulotă și câteodată 1-2 dube.

În aceeași parcare se mai fac ad-hoc „mese” de fast-food, depozitarea gunoaielor fiind parcarea în sine, bineînțeles cu muzica pe decibeli ridicați, ca deh, nu e nimeni care să le atragă atenția și finalul fiind câteva „cerculețe”” cu mașinile din dotare, pana încep să sară pietre în parbrizul mașinilor parcate sau chiar a celor prezenti.

LE: Mirosul pestilential de ulei ranced de la diverse produse “gătite” la chioșcurile din parc și alte miresme, deloc îmbietoare, care au umplut parcul, nelăsând cetățenii să simtă puținul aer curat și miresmele florilor, denota o alta nepasare din partea municipalității, care lasă frâu liber micilor comercianți să ocupe spațiul verde (o parte din ei abuziv, unii au inchiriat 2x2m si au ocupat 3x4m) și să ofere clientelei produse slab calitativ si cu miros îndoielnic de a fi, cât de cât, proaspăt.”

Observatorul Prahovean a solicitat un punct de vedere Primăriei Ploiești.

Facem apel la cititorii noștri să ne scrie despre problemele din cartierul în care locuiesc și, în măsura posibilităților să ne transmită și fotografii, pe numărul de WhatsApp: 0785 075 112.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Articole asemănătoare

Bianca Bucur, ploieșteanca medaliată cu aur la limba turcă: “Nu aș fi reușit fără ajutorul profesorului Samir Hatipoğlu”

Bianca Mihaela Bucur este elevă în clasa a 12-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești. Iubește limba turcă, cultura turcă și tot ce...

Bulevardul Independenței, închis în perioada 13 – 15 mai. Campionat Național de Super Slalom și Îndemânare Auto la Ploiești

Primăria Ploiești a anunțat că, începând cu data de 13 mai, ora 22.00 și până în data de 15 mai 2022,  ora 21.00, se...

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

- Publicitate -

Sondaj

În ultimii 8 ani, ați fost informat/ă despre faptul că Primăria Municipiului Ploiești a demarat lucrările de elaborare a unui nou Plan Urbanistic General?
În același interval de timp, ați fost invitat/ă la vreo ședință, discuție, dezbatere sau informare referitoare la proiecția (cum va arăta) viitorului PUG asupra zonei în care locuiți?
Dacă nu ați fost invitat/ă, ați participa la o astfel de dezbatere?
Sunteți de acord ca noul PUG să aprobe sau să încurajeze construirea de locuințe colective (blocuri) în zonele de case?
Considerați că beneficiați de suficient spațiu verde în zona dumneavoastră?
Considerați că rețeaua stradală a cartierului face față traficului actual?
Vă rugăm să introduceți numele străzii unde locuiți (această informație nu va fi publicată)
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Proiectul Transbaiul prinde contur. Echipa de proiectanți și-a început treaba (FOTO)

Unul dintre marile proiecte ale comunei Valea Doftanei prinde contur. Echipa de proiectanți care a câștigat licitația pentru proiectul Transbaiul, drumul care va lega...

Cercul de Donatori Ploiesti, ediția a XIV-a. Donează 2 ore din timpul tău pentru a susține acțiunile de impact din comunitatea noastră.

Fundația Comunitară Prahova organizează pe 25 mai 2022 cea de-a XIV-a ediție a Cercului de Donatori Ploiești. Cercul de Donatori este Arena Leilor pentru inițiative...

Bianca Bucur, ploieșteanca medaliată cu aur la limba turcă: “Nu aș fi reușit fără ajutorul profesorului Samir Hatipoğlu”

Bianca Mihaela Bucur este elevă în clasa a 12-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești. Iubește limba turcă, cultura turcă și tot ce...

O mașină primită cadou de Zoia Ceauşescu este scoasă la licitație. Cât este prețul de pornire

Mașina primită cadou de Zoia Ceauşescu de la Nicolae și Elena Ceaușescu, un Renault Fuego GTS, va fi scoasă la licitație pe 19 mai....

Un bărbat a fost filmat de soție conducând cu un bebeluș de doar câteva luni în brațe [VIDEO]

Pe internet au apărut imagini cu un tânăr aflat la volanul unui autoturism, cu un bebeluș de doar câteva luni în brate, pe Valea...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -