Silvia, alpinista care a murit în Bucegi, a vrut să-și omagieze sora geamănă

0

O alpinistă a murit cu o zi înainte de a împlini 38 de ani, după ce căzut într-o prăpastie din Munții Bucegi. Salvamontiștii din Bușteni nu i-au putut recupera trupul nici măcar cu ajutorul unui elicopter.

UPDATE: Cum la munte este cod portocaliu de vânt puternic, iar intervenția unui elicopter în zonă este riscantă, potrivit șefului Salvamont Prahova, Daniel Banu, a precizat că acțiunea de recuperare, prin troliere, a victimei va fi reluată spre sfârșitul săptămânii viitoare.

Silvia Murgescu, o alpinistă cu experiență din Brașov, a urcat pe munte cu o zi înainte de a sărbători împlinirea a 38 de ani.

A ales un traseu dificil, Albișoara Gemenelor, în semn de omagiu adus pentru sora sa geamănă.

Citește și O alpinistă cu experiență din Brașov și-a pierdut, ieri, viața în Munții Bucegi

Era singură pe munte și la un moment dat nu a mai răspuns la telefon.

Din păcate, din cauza condițiilor meteo dificile, tânăra a căzut într-o zonă greu accesibilă și a murit.

Salvamontiștii din Bușteni au încercat să-i recupereze trupul neînsuflețit, însă nu au reușit, chiar dacă au apelat la un elicopter.

 

 

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău