O alpinistă cu experiență din Brașov și-a pierdut, ieri, viața în Munții Bucegi, chiar de ziua ei de naștere

0
captură video Salvamont Bușteni

Tragedie, ieri, în Bucegi. O alpinistă cu experiență din Brașov și-a pierdut viața, chiar de ziua ei de naștere, după ce a ales să meargă pe traseul Albișoara Gemenelor. Victima a căzut de pe un versant și a fost găsită, joi dimineață, decedată.

Salvamontiștii din Bușteni și din Prahova au fost solicitați să intervină pentru salvarea unei alpiniste cu experiență. Familie a alertat salvamontiștii, miercuri seară, după ce alpinista nu a mai răspuns la telefon.

Se pare că victima a vrut să petreacă ziua de naștere pe munte, însă a ales un traseu dificil, iar condițiile meteo au fost, ieri, nefavorabile.

„Pentru că mai are o soră geamănă, aceasta a vrut să omagieze, parcurgând traseul Albișoara Gemenelor. Din păcate, nu și-a găsit niciun partener de drum și a plecat singură în traseu. Pe la amiază, aceasta nu a mai răspuns la telefon, iar familia a început să se îngrijoreze.

Salvamontiștii din Bușteni și Prahova au primit apelul de urgență în jurul orei 18.00. O echipă aflată pe platou a încercat imediat să plece spre Vf. Caraiman, dar viscolul puternic cu transport de zăpada a făcut imposibilă deplasarea. O altă echipă a plecat din Bușteni pe urmele fetei, dar când au ajuns în zona de creastă, vântul puternic a șters urmele celei dispărute și aceasta nu a putut fi găsită.

Azi dimineață, pe lumină, o alta echipă a reușit să localizeze victima. Era căzută pe un versant SE-stic fără semne vitale”, a precizat Salvamont Bușteni pe pagina de Facebook.

Pentru că terenul este foarte accidentat și accesul este dificil, salvamontiștii au solicitat ajutorul unui elicopter.

„După mai multe încercări de extragere prin troliere, misiunea a fost anulată din cauza rafalelor puternice și a riscului de avalanșă generat de aeronavă. Acțiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluată imediat ce condițiile meteo vor permite acest lucru”, a anunțat Salvamont Bușteni.
VIDEO – Facebook – Salvamont Bușteni

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău