Rezultatele raziei rutiere din Prahova: 88 de șoferi din 172 au fost amendați pentru viteză excesivă. Recordul, 158 km/h

0

O acțiune rutieră de amploare a fost desfășurată miercuri după amiază în mai multe localități din Prahova. 246 de mașini au fost verificate, iar 172 de șoferi au fost amendați. Mai mult de jumătate dintre aceștia au fost sancționați pentru viteză excesivă.

Citește și: Razie amplă pe șosele în mai multe localități din Prahova, inclusiv în Ploiești și Câmpina

Potrivit IPJ Prahova, la data de 12 ianuarie polițiștii Serviciului Rutier Prahova au desfășurat o acțiune cu forțe mărite, pe drumurile naționale ale județului Prahova, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea vizibilității elementului polițienesc.

Zonele vizate de către polițiștii rutieri au fost municipiile Câmpina și Ploiești, orașele Azuga, Bușteni, Sinaia, Comarnic, Breaza și Băicoi. Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul reprezentanților R.A.R. Prahova.

Au fost obținute următoarele rezultate:

246 de autoturisme verificate și 97 de testări cu aparatul etilotest efectuate.

Au fost aplicate 172 de sancțiuni contravenționale, din care 88 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Valoarea totală a sancțiunilor fiind de 58.655 de lei.

Au fost reținute 6 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare retrase.

În cadrul activității, polițiștii rutieri au depistat cu aparatul de măsurare a vitezei, un autoturism, care circula cu 158 km/h, în afara localității.

Tânărului de 26 de ani i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, totodată fiind sancționat cu amendă în valoare de 1.305 lei și 9 puncte de amendă.

Polițiștii prahoveni recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare și să evite efectuarea depășirilor care, în condițiile unui trafic rutier aglomerat și a vremii nefavorabile, se dovedesc a fi extrem de periculoase.

Totodată, polițiștii rutieri atrag atenția asupra respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău