Certificatul verde, obligatoriu la locul de muncă atât la stat cât și la privat. Cum arată proiectul propus de PSD

0

Liderii coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR se vor reuni săptămâna aceasta pentru a stabili cum va fi introdus certificatul verde la locul de muncă, atât în sectorul de stat, cât și la privat.

Potrivit surselor HotNews.ro, proiectul de lege ar urma să fie depus în Parlament în cursul acestei săptămâni și va fi dezbătut în regim de urgență de ambele Camere ale Legislativului pentru a intra în vigoare cel mai târziu la 1 ianuarie 2022.

PSD propune ca certificatul să fie valabil pentru: vaccinarea cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2 /dovada trecerii prin boală /rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR sau antigen rapid.

Citește și Carantină la intrarea în România, de Sărbători, pentru toate persoanele nevaccinate, chiar dacă au test PCR negativ – Document

Angajatorii din sectorul public și privat au obligația de a solicita certificatul STOP COVID-19 fiecărui angajat la intrarea la locul de muncă în cazul înregistrării unei creșteri săptămânale a numărului de cazuri confirmate la nivel national, pe parcursul a trei săptămâni consecutiv

  • Analiza situației epidemiologice se face de către INSP în fiecare zi de luni pentru săptămâna anterioară
  • Obligația solicitării certificatului STOP COVID-19 intră în vigoare la 72 de ore după ce este îndeplinita condiția de creștere cu un coeficient mediu pentru intervalul de trei săptămâni consecutive, de cel putin 1,5, a numărului de cazuri înregistrat la nivel national

Obligația solicitării certificatului STOP COVID-19 încetează a doua zi, după constatarea îndeplinirii cumulative a următoarelor două conditii:

  • dispariția situației de creștere săptămânală
  • incidența cumulată pe ultimele 14 zile la nivel național mai mică de 1 la mie.
Proiectul va cuprinde și testarea gratuită a angajatilor de la stat și de la privat pentru un anumit interval de timp între 45-60 de zile și în anumite condiții. Decizia finală urmează să fie luată în ședința Coaliției, împreună cu partenerii de la PNL și UDMR.

 

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău