Ce simptome au pacienții infestați cu Omicron

0

Omicron este varianta de coronavirus cu peste 30 de mutații, iar prima problemă o reprezintă transmisibilitatea, spune coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a declarat la Antena 3, că în Africa de Sud Omicron a generat o creştere exponenţială și că poate să ocolească anticorpii pentru că peste 60% dintre persoanele infectate trecuseră prin boală.

Citește și Măsuri pentru limitarea răspândirii Omicron: test PCR pentru cei care din afara UE și carantină pentru nevaccinați

Acesta a declarat că deocamdată nu se cunoaște dacă actualele vaccinuri sunt sau nu eficiente.

Potrivit sursei citate, infecția cu varianta Omicron poate fi depistată la testul PCR la 24 de ore de la îmbolnăvire, iar primele simptome pot să apară după două zile: cefalee, dureri în gât sau semnele unei răceli obișnuite.

 

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău