Pericol pe șosele din Prahova. Șoferi beți și sub influența drogurilor, depistați la volan

0

Mai mulți șoferi au fost depistați în ultimele 24 de ore sub influența băuturilor alcoolice, dar și a drogurilor pe drumurile din Prahova. Acțiunea Poliției s0a încheiat cu dosare penale și permise reținute.

Comunicatul IPJ Prahova: 

La data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 18.10, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Urlați, în timp ce executau activități pe linie de poliție rutieră au oprit pentru control, un autoturism care circula pe strada 1 Mai din oraș.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a rezultat o valoare de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.

În cauză, bărbatului în vârstă de 52 de ani din București i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Două ore mai târziu, tot polițiștii orașului Urlați au oprit pentru control un alt autoturism care circula pe strada 1 Mai din oraș.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a rezultat o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.

Și bărbatului în vârstă de 59 de ani din Urlați i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 1 decembrie a.c., în jurul orei 4.00, polițiștii din cadrul Secţiei nr.2 de poliţie rurală Florești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu în satul Filipeștii de Padure au observat un autoturism care circula pe strada Gării din direcția satului Minieri.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a rezultat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.

În cauză, bărbatului în vârstă de 38 de ani, din comuna Filipeștii de Pădure i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tânăr depistat sub influența substanțelor psihoactive

La data de 30 noiembrie a.c.,  în jurul orei 23.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, în localitatea Bodești-Scăeni au oprit pentru control un autoturism, care circula pe strada Morii.

Cu ocazia controlului, conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Bărcănești care a prezentat un comportament neadecvat, fiind testat cu aparatul DrugTest, care a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău