Prahova: Prinși la volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe sau fără a deține permis de conducere

0

Prezența polițiștilor în stradă duce la prinderea la timp a unor indivizi care oricând pot face victime. Fie nu au permis, fie sunt drogați sau beți, aceștia circulă zilnic pe șosele fără teama că ar putea provoca tragedii.

La data de 27 noiembrie, în jurul orei 09:00, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Mizil au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat care se deplasa pe o stradă din oraș.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Tot ieri, în jurul orei 15:00, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Plopeni au oprit, pentru control, pe DJ 218, pe raza localității Vâlcănești, un autoturism condus de un bărbat.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Aseară, în jurul orei 20:45, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe DN 1, pe raza comunei Bărcănești, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au observat un autoturism care avea o deplasare sinuasă, motiv pentru care au procedat la oprirea regulamentară a autoturismului.

La volan a fost identificat șoferul autoturismului ca fiind un tânăr în vârstă de 22 de ani domiciliat în municipiul Ploieşti, iar din cauza comportamentului ciudat pe care îl avea, acesta a fost supus testării cu aparatul Drugtest care a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că șoferul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Având în vedere aspectele constatate, fața de conducătorul autoturismului a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unității de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și conducere fără permis.

Noaptea trecută, în jurul orei 03:45, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Bulevardul Carol I, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Câmpina, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul nu figurează ca posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău