Scăpăm de certificatul verde? Ce spune Alexandru Rafila despre condițiile în care s-ar putea introduce, dacă va mai fi cazul

1

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: ”Nu o să-i mai spunem certificat verde, o să fie certificat Covid. Va fi introdus când avem o creștere susținută pe un interval.”

Într-o conferință de presă, susținută sâmbătă după amiază, ministrul Sănătății a vorbit despre schimbarea denumirii controversatului certificat verde, precum și despre condițiile în care acesta va putea fi introdus, dacă va mai fi cazul.

Alexandru Rafila: ”Măsurile de vaccinare şi de sănătate publică sunt recomandate de toate organismele internaţionale şi vaccinarea este întotdeauna soluţia oportună.

Nu ştim cum va evolua noua tulpină. Alte măsuri de sănătate publică recomandate, începând cu purtarea măștii, distanțare sau evitarea aglomerației, bineînțeles că rămân în vigoare.

Discuția s-a concentrat și asupra certificatului Covid. Nu i se mai spune certificatul verde, pentru că certificatul verde original se referă la documentul adoptat de Parlamentul european și se referă la călătoria între statele membre.

Certificatul Covid, care a reprezentat un subiect de interes și de dezbatere, de multe ori de controverse în spațiul public… vom încerca să găsim pentru el o soluţie legislativă care să stabilească un cadru foarte clar pentru toată lumea, iar introducea lui să poată să fie făcută când există o creştere susţinută, pe un anumit interval, de exemplu trei săptămâni.

Și renunţarea la utilizarea la acest certificat verde complet, adică testare, vaccinare sau trecere prin boală, să fie făcut atunci când e o scădere mai multe săptămâni la rând. Detaliile vor fi stabilite de colegii de specialitate de la INSP.”

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Este cea mai buna alianță pentru romani la momentul acesta. USR ul este un partid care este împotriva valorilor morale și creștine, și Nu este pentru romani. Nu ii interesează de cum o duc romanii, nu ii interesează de veniturile romanilor ca sunt cele mai mici din Europa și preturile de la noi sunt chiar mai mari ca afara, zic ei ca vin și fac autostrăzi, investiții majore e complet FALS, ne mint cu nersunare, au fost și ei la guvernare și Nu au făcut nimic, în opinia mea ei Nu au ce cauta la guvernare, este un partid progresist sa zicem asa, noi suntem o tara creștin ortodoxa, să-și schimbe optica în legătură cu acest popor creștin, sa I preocupe în primul.rand traiul romanilor sa fie adepții creșterii veniturilor.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău