169 de traficanți de droguri au fost ”săltați” într-o singură zi – România este țară de tranzit importantă pentru traficanții de heroină

1

Pentru ca drogurile periculoase să ajungă în toată Europa, România a devenit una dintre cele mai importante rute de tranzit pentru traficanți. Filajele durează luni, uneori ani, iar prinderea unor traficanți nu valorează foarte mult, dacă nu sunt prinși și capii rețelelor.

În această săptămână, în România, au fost în desfășurare 457 de percheziții la traficanți de droguri și de persoane.

Adrian Lambrino, șeful DIICOT: ”169 de persoane bănuite că sunt implicate în traficul de droguri au fost ridicate într-o singură zi de polițiștii și procurorii DIICOT. Când a auzit că mascații îi bat la ușă, unul dintre suspecți a încercat să scape, sărind pe geam.

România rămâne o rută alternativă pentru anumite categorii de droguri și o rută pentru alte categorii de droguri. Cocaina, de exemplu, având cazuistica înregistrată în anii anteriori, și o rută a heroinei pe poziționarea naturală, geografică, între țările de producere a heroinei și țările de destinație.

Și noi avem o piață de consum intern, fără dubiu acest lucru. Putem vorbi despre prețuri de până la 100 de euro pe gramul de cocaină, 10 euro pe gramul de canabis, între 50 și 100 de lei comprimatul de drog sintetic (ecstasy).”

*declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni a postului digi24

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Ca au fost ” saltati ” nu-i probelma. Intrebarea e ce se intampla mai departe. Legile sunt mult prea blande cu traficantii de droguri, iar justitia e cea mai corupta institutie. Pariez ca vor apare presiuni ” de sus „, iar derbedeii vor scapa cu minim de pedeapsa, sau vor fi chiar achitati. Doar nu suntem in Malaezia!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău