Ciocniri între protestatari și poliție în fața sediului Președinției din Ucraina. Manifestanții marchează 8 ani de la Euromaidan

0

Un marș organizat duminică seara la Kiev pentru a marca a opta aniversare a Euromaidanului – revoluția prooccidentală care a dus la alungarea de la putere a unui premier rusofil – a degenerat în ciocniri cu poliția chiar în fața biroului președintelui Volodimir Zelenski, potrivit imaginilor postate pe rețelele sociale.

La marșul pentru aniversarea Euromaidanului au participat circa 1.000 de persoane, iar lucrurile au degenerat în momentul în care mai mulți activiști naționaliști au încercat să rupă cordonul forțelor de ordine.

Ucraina se confruntă cu o situație dificilă pe mai multe fronturi. În primul rând, situația epidemiei de COVID în țară este una grea, cu multe cazuri și decese și un sistem medical copleșit.

În condițiile în care populația are o rată mică de vaccinare, guvernul a făcut obligatorie vaccinarea pentru anumite categorii profesionale. Curentele antivacciniste alimentează criza COVID, căreia i se mai adaugă și multiple cazuri de „vaccinare la chiuvetă”, relatează Euronews.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău