Noi detalii din chinurile facerii noului guvern. PSD cere postul de premier

0
Sursa: gov.ro

Liberalii au reușit ”cu succes” să ajungă la mâna PSD, în condițiile în care doar declarativ mai vor să refacă alianța cu USR, pașii de până acum demonstrând că opțiunea lor era un guvern minoritar. Nu au reușit să obțină susținerea din umbră a PSD, așa că acum depind de social democrați pentru a mai putea guverna.

Social democrații nu cedează însă ușor, forțând să obțină partea leului din această conjunctură politică extrem de complicată.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu: „Partidul Social Democrat își asumă și în această criză să intre la guvernare. Vom vedea înspre ce direcție duc lucrurile.

Am constatat că după încă zece zile de criză anumiți lideri politici au spus clar că nu poate să treacă prin Parlament un guvern minoritar, lucru pe care noi îl spunem de la începutul crizei, că indiferent dacă este un guvern USR, PNL, PSD, România nu are nevoie în acest moment de un guvern minoritar.

Toate scenariile rămân deschise în continuare și cred cu tărie că întoarcerea la popor este cea mai corectă, respectiv alegerile anticipate.

Nu avem condiții pentru intrarea la guvernare, nu am discutat, vorbesc cu toată lumea la telefon, nu am nicio reținere, indiferent din ce zonă politică vin aceste telefoane.”

La rândul lor, liberalii au luat în discuție o posibilă alianță cu PSD, urmare a faptului că nici măcar alianța cu USR și UDMR nu le mai este de ajuns pentru a trece guvernul prin Parlament, pentru că acum nu mai beneficiază de voturile liberalilor fideli lui Ludovic Orban.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău