Românii ar putea intra fără vize în SUA. Americanii iau în considerare adăugarea a patru ţări în programul visa waiver

0

Programul visa waiver permite intrarea în SUA, fără viză, pentru o perioadă de ședere de maxim 90 de zile.

Statele Unite iau în considerare adăugarea a patru ţări, între care și România, în programul de renunţare la obligativitatea vizelor.

Secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas:

„Avem patru candidaţi în pregătire: Israel, Cipru, Bulgaria şi România. Suntem foarte, foarte concentraţi pe acest program care oferă beneficii economice şi de securitate semnificative.”

Directorul executiv al Asociaţiei de turism din SUA, Roger Dow:

”Ca beneficiu, adăugarea Croaţiei reprezintă un impuls de 100 de milioane de dolari pentru economia SUA. De fiecare dată când sunt adăugate ţări, călătoriile pur şi simplu cresc.”

În prezent, în programul SUA de renunţare la obligativitatea vizelor se află 40 de ţări, precizează agenția Reuters.

Pentru a putea participa la programul american de scutire de vize, o ţară trebuie să îndeplinească cerinţe legate de combaterea terorismului, aplicarea legii, inclusiv a reglementărilor în domeniul imigraţiei, securitatea documentelor şi gestionarea frontierelor, iar România pare să fi atins aceste obiective.

Aceste cerinţe includ o rată a refuzurilor acordării de vize temporare sub 3%, eliberarea de documente de călătorie securizate şi o colaborarea strânsă cu autorităţile americane care se ocupă cu aplicarea legii şi combaterea terorismului, potrivit unor precizări făcute luna trecută de Departamentul american pentru securitate internă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău