CNSU: România solicită un nou ajutor european pentru tratarea bolnavilor Covid

0

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat solicitarea de asistență internațională prin Mecanismul European de Protecție Civilă, constând în medicamente, echipamente și echipaje medicale pentru tratarea pacienților cu Covid.

Hotărârea are la bază nevoia acută de asigurare a medicației și echipamentelor necesare pentru tratarea pacienților cu forme critice și severe de COVID-19,  dar și creșterea exponențială a numărului de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 care a determinat supraaglomerarea unităților  sanitare.

Astfel, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat „solicitarea de asistență internațională constând în medicamente, echipamente, echipaje și echipe medicale necesare în tratarea  pacienților cu forme severe și critice de COVID-19, prin Mecanismului European  de Protecție Civilă și Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la  Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre)”.

Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul  General pentru Situații de Urgență, va prelua, potrivit CNSU, medicamentele și echipamentele  medicale și le predă către C.N. Unifarm S.A, care asigură depozitarea și  distribuirea acestora către unitățile sanitare ce acordă asistență medicală  pacienților cu COVID-19, în funcție de nevoile identificate.

Coordonarea echipajelor și echipelor medicale, precum și stabilirea  locațiilor în care desfășoară activitatea, se realizează prin intermediul Centrului  Național de Conducere și Coordonare a Intervenției.

Hotărârea prevede că se abilitează Ministerul Sănătății, Colegiul Medicilor din România și  Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din  România, să emită în regim de urgență documentele necesare pentru exercitarea  temporară a profesiei de asistent medical și medic pe teritoriul României pentru  membrii echipelor care sosesc în România.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău