Un drum din Drajna, sat Poiana Mierlei, devastat de cratere. Primăria susține că nu are bani pentru reabilitare (FOTO)

0

Campania Observatorul Prahovean ”Cum arată strada ta?” continuă. Astăzi publicăm imagini trimise de un cititor care locuiește în satul Poiana Mierlei, comuna Drajna. Drumul arată ca după bombardament, cititorul nostru precizând că situația persistă încă din luna ianuarie, fără ca nimeni să facă ceva.

„Așa arată drumul nostru din satul Poiana Mierlei. Din ianuarie nu se poate circula decât pe un sens. Vă dați seama că acum, în octombrie, starea acestui drum de aproape 150 de metri este și mai rea. Și asta pentru că nu s-a făcut nimic până în prezent.”

Am solicitat un punct de vedere autorităților locale din Drajna. Primarul comunei, Violeta Gonțea, susține că drumul s-a rupt din cauza unor alunecări de teren. S-a început, anul trecut, reabilitarea lui pe fonduri europene, însă, din cauza alunecărilor, lucrările au fost sistate și banii pierduți. Din ianuarie 2021, starea drumul s-a degradat de la zi la zi, singura variantă de lucru, la momentul de față, fiind identificarea unei rute ocolitoare.

„Cunosc situația, este o urgență, dar nu am avut fonduri pentru reparații. Investiția s-ar ridica la 4 milioane de lei. Sperăm să accesăm 30% fonduri guvernamentale, iar diferența de 70% m-am gândit la un credit de angajament. Se circulă pe un singur sens acum. Trebuie să găsim o rută ocolitoare pentru evitarea acestei zone”, a spus primarul din Drajna.

Până la identificarea respectivei rute și până la demararea lucrărilor, cel mai probabil în 2022, localnicii, dar și cei care tranzitează satul Poiana Mierlei, nu se simt cetățeni ai Uniunii Europene. Nu la nivel de infrastructură stradală.

Participă și tu la campania Observatorul Prahovean ”Cum arată strada ta?

Observatorul Prahovean vă invită să trimiteți imagini cu străzile din localitatea dvs. care nu se ridică la înălțimea așteptărilor celor care i-au ales în funcții de conducere.

Puteți trimite și imagini cu drumurile județene și naționale din Prahova, care au nevoie urgentă de reparații.

Așteptăm fotografii/filmări de pe strada dvs. și mesajul pentru autoritățile locale pe mail, la adresa redactie@observatorulph.ro sau pe WhatsApp la 0785 075 112.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău