Se termină teatrul ieftin al propunerii Cioloș-premier. Ce va urma?

0

De ce teatru ieftin? Pentru că acceptarea de către președintele Iohannis a propunerii USR nu a fost altceva decât dorința de a da ”o lecție” celor care au dărâmat guvernul Cîțu prin moțiune de cenzură.

Calculele au fost simple: PNL a mers la consultări fără propunere de premier, PSD a procedat la fel, iar restul partidelor nu au contat prin prisma ponderii în Parlament.

USR a dorit să câștige capital electoral, venind cu o propunere de premier, în persoana noului președinte ales, Dacian Cioloș, știind însă că șansele de a trece de validarea Parlamentului sunt zero, în condițiile în care se bazează pe 80 de parlamentari, iar numărul necesar de voturi este de 234.

Cei de la USR vor spune: ”noi am încercat, dar n-avem cu cine…”

După votul de astăzi, predictibil a fi defavorabil USR, partidele vor merge la Cotroceni, urmând să vină cu noi propuneri de premieri. Întrebarea este dacă se va insista cu Florin Cîțu sau are de gând președintele Iohannis să termine criza și șă renunțe la această nominalizare, urmând să se găsească un nume care să fie acceptat de cei care până mai ieri formau alianța USR-PNL-UDMR.

Între timp, în România, deși încă nu am atins nici măcar platoul de stagnare, mor sute de oameni zilnic din cauza pandemiei la care (i)responsabilele autorități nu au fost capabile să reacționeze.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău