Cum funcționa rețeaua de certificate covid false din Prahova. Vaccinarea la chiuvetă costa până la 200 de euro

0

La un centru medical din Valea Călugărească au fost vaccinați în fals zeci de prahoveni, care au achitat pentru un pașaport covid eliberat fraudulos între 200 și 800 de lei.

Procurorii au descins ieri la numeroase adrese din Prahova, în localități precum Ploiești, Sinaia, Bușteni sau Valea Călugărească într-un dosar ce vizează destructurarea unor rețele de eliberare ilegală a pașapoartelor covid.

Clienții proveneau atât din rândul persoanelor cu bani, care au obținut documentul ilegal pentru a călători în vacanțe petrecute în străinătate, în special Grecia, dar și din rândul muncitorilor necalificați, care plecau la muncă în țări precum Italia, Spania sau Germania.

Rețeaua de la Valea Călugărească avea trei oferte pentru potențialii clienți, în funcție de bugetul acestora. Pentru o sumă care varia între 700 și 800 de lei nici măcar nu trebuia să te mai prezinți la centrul de vaccinare de la Valea Călugărească, notează ziare.com.

Peste 80 de persoane au fost audiate ieri la sediul Parchetului pentru Tribunalul Prahova în acest dosar deschis pentru dare și luare de mită, trafic de influență, fals și uz de fals. Printre acestea se numără un medic de familie, mai mulți asistenți medicali, dar și beneficiari ai certificatelor covid ilegale.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău