Ludovic Orban şi-a depus demisia de la conducerea Camerei Deputaţilor: ”Nu mai pot fi părtaş la decizii luate de o conducere instalată cu forţa la conducerea PNL”

0

Nu mai este cale de reconciliere nici în interiorul PNL, fostul lider atacând dur noua conducere. Rămâne de văzut câți liberali are Ludovic Orban alături.

Orban anunțase imediat după congresul PNL că va renunța la șefia Camerei Deputaților, dar că va depune demisia în fața conducerii PNL, urmând ca aceasta să decidă ce se va întâmpla mai departe.

Ludovic Orban știa foarte bine atunci că noua conducere a PNL nu vrea să piardă șefia Camerei Deputaților, așa că Florin Cîțu va întârzia momentul. Astăzi, Orban a făcut un nou pas, de această dată unul concret. Fostul lider liberal Ludovic Orban a anunţat miercuri că şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Interimatul va fi asigurat de deputatul PNL Florin Roman, însă nu pentru mult timp.

Ludovic Orban: ”Am anunţat încă din campania internă că, în cazul în care nu voi fi ales preşedinte PNL, îmi voi prezenta demisia din funcţia de preşedinte a Camerei Deputaţilor.

În urmă cu aproximativ 5 minute mi-am scris demisia şi am înaintat-o către Biroul Permanent şi Secretarul General.

Demisionez din mai multe motive, în primul rând pentru că am anunţat această demisie, ca urmare a faptului că eu consider că pentru a gira astfel de funcţii, dacă eşti om de stat, nu o poţi face fără legitimitate, iar legitimitatea este dată de votul cetăţenilor.

Atâta timp cât astăzi nu mai sunt preşedintele PNL, consider că nu mai pot avea această funcţie.

Am promis românilor patru ani de stabilitate, de guvernare de centru dreapta, în care să construim şi să asigurăm creşterea veniturilor şi a serviciilor.

Ceea ce a făcut gruparea demolatoare în frunte cu Cîţu şi girată de Klaus Iohannis, este că au călcat în picioare democraţia şi după impunerea conducerii şi-au încălcat toate angajamentele luate.

Eu nu pot să fiu părtaş, complice la decizii care trebuiau să mă forţeze să încalc democraţia, prevederile constituţionale.”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău