15 prahoveni, cercetați pentru înșelăciune. Au primit ilegal indemnizații de sprijin în pandemie

1

În dimineața zilei de 12 octombrie 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, au efectuat 14 percheziții domiciliare în județul Prahova, la persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune și fals în declarații, pe raza localităților Mizil și Sângeru. Imagini de la percheziții la finalul textului.

În urma perchezițiilor, 15 persoane au fost conduse la sediul poliției în vederea audierilor.

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a transmis că din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iunie-decembrie 2020, persoanele bănuite ar fi  obținut de la Agenția Județenă pentru Plăți și Inspecție Socială Prahova acordarea indemnizației de sprijin pe durata stării de urgență instituită în contextul pandemiei cu SARS-CoV-2.

Totodată, ar fi solicitat acordarea indemnizație pentru creștere a copilului în baza unor venituri declarate fictiv.

Din primele verificări a rezultat faptul că, fiecare solicitant ar fi întocmit și o declarație pe propria răspundere cu privire la veridicitatea datelor referitoare la obținerea de venituri din drepturi de autor și drepturi conexe și imposibilitatea de a-și desfășura activitatea pe durata stării de urgență.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate înscrisuri și telefoane mobile despre care există indicii că au fost utilizate în activitatea infracțională.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 26.000 de lei, iar prin activitățile desfășurate în această dimineață s-a reușit împiedicarea obținerii în mod fraudulos a sumei de 1.600.000 de lei de către persoanele bănuite.

La activități au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești.

VIDEO

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Pe hotii din primarii nu-i cercetează nimeni în frunte cu asa zis ancheta socială oferă sprijin financiar legea susține că beneficiarii trebuie să se gospodărească separată de restul familie dar ei acordă si celor care stau cate 10 familii in aceas casa .
    Dar unor amarati care nu au locuită stau într-o casa cu o bunica nu vreo sa ofere sprijin asa zis indemnizație cer ca acea familie sa divorteaza pentru a avea acel ajutor …mie scârbă de sistemul care ne conduce

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău