Noi imagini din timpul operațiunii de salvare a turistului care s-a rătăcit în Munții Bucegi. Bărbatul a fost găsit în zona Valea Morarului – VIDEO

0

Turistul, în vârstă de 38 de ani, din Caraș – Severin, a alertat salvatorii montani, vineri, după ce și-a dat seama că s-a rătăcit în Munții Bucegi. Salvamontiștii, alături de jandarmi, au reușit, sâmbătă, să îl găsească pe Valea Morarului, la o altitudine de 1900 metri. Bărbatul a fost coborât de pe munte. Imagini la finalul textului.

Din start, operațiunea de salvare a fost una dificilă, având în vedere că turistul nu a mai reușit să dea detalii cu privire la zona unde se află, pentru că i s-a descărcat telefonul.

Bărbatul a plecat, ieri, la ora 11.00, din Bușteni spre Vf. Omu, pe traseul turistic ce străbate Creasta Bucșoiului.

„Pentru că nu cunoștea deloc zona s-a lăsat călăuzit de GPS-ul telefonului, în loc să țină cont de marcajele turistice.

Bineînțeles că s-a rătăcit și după mai multe ore de mers prin abruptul nordic, a fost nevoit să ceară ajutor la 112.

Pentru că nu mai avea nici baterie la telefon, a apucat sa explice salvamontiștilor doar că este rătăcit undeva spre Vf. Omu, fără să poată preciza clar o zonă anume”, a precizat Salvamont Bușteni.

O echipa de salvatori de la stația meteo Vf. Omu a plecat imediat spre Bucșoiu, dar fără niciun rezultat.

La ora 20.00 alte două echipe de salvamontiști din Bușteni și Prahova au plecat în căutare. Acestora li s-au alăturat și 3 jandarmi și, împreună, au încercat să dea de urma celui dispărut.

Turistul a fost găsit, sâmbătă, în jurul orei 14.00, în Valea Morarului, la o altitudine de 1900 m.

Turistul, potrivit salvatorilor, era confuz și obosit pentru că în loc să aștepte echipele de salvatori, acesta a umblat de colo – colo, în încercarea de a găsi o poteca turistică.

„Într-un final, după mai bine de 24 de ore de „rătăcire” și multe momente de panică, bărbatul a fost coborât cu bine de pe munte”, a mai precizat Salvamont Bușteni.

„În jurul orelor 13.30 persoana a fost găsită aproape epuizată după noaptea petrecută sub cerul liber, într-o zonă greu accesibilă a masivului Bucegi, respectiv Valea Morarului.

Turistul a fost coborât în siguranță în stațiunea Bușteni, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale”, a precizat și IJJ Prahova.

Citește și: Operațiune amplă de salvare după ce un turist s-a rătăcit în Munții Bucegi. Salvamontiștii au solicitat sprijinul unui elicopter – VIDEO, FOTO – UPDATE

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău