Sunt trei investigații deja declanșate la marile Parchete, toate legate de falimentul City Insurance, mai precis de cum a fost posibil să se ajungă în această situație, fără ca instituțiile abilitate să poată trage semnale de alarmă din timp.
Un astfel de faliment nu se produce peste noapte. În spatele unei societăți de calibru din asigurări, mai ales a celei care avea cea mai mare cotă de piață, se află mecanisme de control și verificare, care ori nu au funcționat, ori știau exact de se întâmplă și din varii motive nu au reacționat.
ASF a decis săptămâna trecută retragerea autorizaţiei de funcţionare a City Insurance şi a cerut deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii.
Conform Digi 24, ”cel puțin 3 plângeri penale au fost depuse în legătură cu modul în care a fost controlată, administrată compania de asigurări și modul în care s-a ajuns la intrarea acesteia în insolvență.”
Cea mai recentă plângere a ajuns pe masa DIICOT chiar din partea acționariatului City Insurance. Acesta acuză angajații din România care au gestionat compania de mai multe infracțiuni – constituire de grup infracțional, bancrută frauduloasă.
Investigația a fost deja pornită și este de așteptat ca procurorii să solicite documente și să fie verificate toate acuzațiile.
De cealaltă parte, Autoritatea de Supraveghere Financiară a făcut deja plângeri penale, înainte de a solicita falimentul City Insurance, tomai din cauza modului în care decurgea relația cu compania. ASF a depus în ianuarie o plângere la DNA, pentru suspiciuni de protejare a companiei, deși ar fi trebuit sancționată mai dur, pentru a evita intrarea în faliment.
Cum ți se pare subiectul?
De ce nu se transfera politele catre alte societati, ar fi cel mai corect .