Raed Arafat susține introducerea certificatului verde la restaurante, malluri și nunți. ”Avem legea, e nevoie de HG”

0

Pe lângă introducere obligativității vaccinării pentru unele categorii profesionale, Raed Arafat pledează și pentru introducerea ”certificatului verde”, cel care să permită accesul în restaurante, marile magazine și la evenimente cum ar fi nunțile.

Șeful DSU a stârnit deja un val de reacții negative, susținând introducerea obligativității vaccinarii pentru cadrele didactice și pentru cele medicale, ca variantă alternativă existând doar testarea pe care însă o vor suporta din propriul buzunar.

Știrea cu declarațiile lui Arafat poate fi citită AICI.

Întrebat, într-o emisiune a postului Digi 24, dacă va fi nevoie de certificatul verde la restaurant sau în mall-uri, Raed Arafat a spus că cel puțin în localitățile unde incidența e peste 3 la mie ar putea să se ia această măsură.

Raed Arafat: „În loc să închidem anumite localuri, ideea e să se intre în aceste localuri pe baza acestui certificat.

Este o măsură pentru a limita impactul economic al pandemiei. Bineînțeles, mai sunt și alte condiții: organizarea de conferințe, congrese, dacă te duci în anumite locații în spații închise, dacă este incidența mai mare sau în anumite situații să folosești această modalitate de verificare.

Există aplicație care se descarcă de pe internet și permite prin telefon să verifici certificatul unei persoane fără să stochezi datele persoanei.

Aceasta este soluția pe care o folosesc mai multe țări europene deja și este una dintre soluțiile care pot sprijini limitarea închiderii totale a unor activități economice.

Nu va fi diferență față de aplicația folosită în Franța. A fost o discuție cu colegii de la STS și au explicat că aplicația este valabilă, poate să fie folosită. Mi se pare că e aceeași aplicație care o folosesc și francezii, pentru că e același concept al certificatului verde și aplicația poate citi orice certificat verde european, nu numai pe cel românesc”, a declarat Arafat.

Pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de norme legale care să permită folosirea certificatului verde în România.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău