Trei noi focare de Covid-19 în Prahova

0

Prefectura Prahova a anunțat, miercuri, că au fost confirmate trei noi focare de Covid-19. Două focare au fost raportate la agenți economici din Câmpina și din Aricești Rahtivani, iar cel de-al treilea a fost înregistrat la Spitalul de Psihiatrie Voila.

Astfel, conform informațiilor furnizate astăzi, 15 septembrie 2021, de Direcția de Sănătate Publică Prahova, „în prezent pe raza județului sunt active trei noi focare de Covid-19, din totalul de 5 raportate în această lună”.

Potrivit Prefecturii Prahova două focare au fost raportate la agenți economici (unul în Câmpina -18 cazuri confirmate și unul în Ariceștii Rahtivani – 10 cazuri confirmate), plus un focar la o unitate sanitară – Spitalul de Psihiatrie Voila, unde au fost confirmați cu Covid-19 3 pacienți.

„În urma anchetei epidemiologice, contacții identificați au fost carantinați, iar în locațiile respective au fost luate măsuri de dezinfecție curentă și terminală pentru suprafețe, cu firmă specializată”, a precizat Prefectura Prahova.

Prefectura Prahova a precizat că numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 380, dintre care 169 de paturi sunt ocupate.

La ATI, din totalul de 22 locuri pentru pacienții Covid-19 au fost raportate ca ocupate 21 locuri.

„Incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, calculată la 1000 de locuitori, este de 0.88”, a mai anunțat Prefecttura Prahova.

La nivelul a șapte localități din Prahova incidența este de peste 2 cazuri/ 1000 locuitori, cea mai mare incidență fiind raportată la Provița de Jos (2,73).

În alte 12 localități din Prahova incidența este de peste 1,5 cazuri/1000 locuitori.

„Pe parcursul zilei precedente, în Prahova, au fost realizate 1.003 de teste (teste de la începutul pandemiei – 177.374), conform centralizării DSP Prahova”, a mai precizat Prefectura Prahova.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău