Președinții celor două Camere ale Parlamentului forțează introducerea la vot a moțiunii împotriva guvernului Cîțu

0

Anca Dragu a declarat, într-un interviu la RFI, că încearcă, împreună cu şeful Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, să convoace plenul reunit al Parlamentului. Șefa Senatului susține că se simte hărțuită de aripa Cîțun din PNL.

Anca Dragu: ”Un asemenea demers către CCR, o sesizare făcută din partea oricui, în cazul de faţă din partea Guvernului, nu are caracter suspensiv vizavi de parcursul moţiunii.

Nu ar trebui să pună o pauză parcursului moţiunii de cenzură. În conformitate cu articolul 113 din Constituţie, după trei zile de la citire, moţiunea trebuie să intre în dezbatere şi vot.

Atenţie, Constituţia spune după trei zile, nu la trei zile fix. Bun, poate este week-end, poate este o sărbătoare legală şi atunci nu sunt trei zile, sunt patru, cinci, şapte zile, dar nu o lună, două sau niciodată.

Pentru votul pe moţiune trebuie să avem cvorum de jumătate plus unu dintre parlamentari, deci din toţi parlamentarii. Cu siguranţă, în actuala formulă, probabil cvorumul va fi destul de greu de atins, pentru că vedem că PNL şi PSD nu vor să participe în acest proces.

Preşedintele Senatului a precizat că face demersuri, împreună cu şeful Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, pentru convocarea plenului în care să fie votată moţiunea de cenzură.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău