Legământul cantemirist. Ceremonie impresionantă, la deschiderea noului an școlar, la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza – VIDEO

0

Anul școlar 2021 – 2022 a debutat într-un mod impresionant la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza. „Bobocii” care au fost admiși în colegiu cu medii cuprinse între 9,97 și 8,14 au rostit în fața elevilor de clasa a XII-a legământul de credință.

Anul școlar 2021 – 2022 a debutat, luni, 13 septembrie, unitățile de învățământ deschizându-și larg porțile pentru preșcolari și elevi.

Cu totul special a fost ceremonialul de început de an de la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” de la Breaza unde „bobocii” au rostit „jurământul de credință”.

„Bobocii care au fost admiși în colegiu cu medii cuprinse între 9,97 și 8,14 au rostit în fața elevilor de clasa a XII-a legământul de credință, al cărui text a fost preluat de cantemiriştii de astăzi de la primele generații de mănăstireni, un moment deosebit în tradiția colegiului.
Liceenii militari au format literele D și C, inițialele patronului nostru spiritual, DIMITRIE CANTEMIR.
Activitatea a fost condusă de către directorul adjunct al colegiului, profesor dr. Aurel-Constantin SOARE”, a precizat Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza pe pagina de Facebook.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău