De ce a ales președintele Klaus Iohannis Liceul Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei pentru deschiderea noului an școlar: ”Sunteți un exemplu!”

1

Prezent la Liceul Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei, unde a participat la festivitatea de deschidere a noului an școlar, președintele Klaus Iohannis a declarat că menținerea școlilor deschise pe tot parcursul anului depinde de responsabilitatea tuturor. Acesta a explicat și de ce a ales acest liceu pentru prima zi de școală.

Președintele a declarat că doar prin vaccinare și prin respectarea regulilor de protecție sanitară putem scăpa de coronavirus și a făcut un apel la responsabilitatea elevilor, părinților și cadrelor didactice.

„Mulțumesc elevilor, cadrelor didactice și părinților pentru eforturile semnificative făcute în toată această perioadă dificilă, generată de pandemia de COVID-19.

A trebuit să ne adaptăm cu toții cât se poate de repede și de bine pentru a continua procesul de educație, concomitent cu apărarea sănătății oamenilor.

Citește și Astăzi, DN 1 va fi cel mai sigur drum. E plin de Poliție Rutieră cu ocazia vizitei președintelui Iohannis în Prahova

Și în acest an, reînceperea anului școlar are loc, din păcate, tot sub spectrul pandemiei. Tocmai de aceea, menținerea școlilor deschise cu prezență fizică depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, respectarea normelor sanitare și vaccinarea fiind esențiale” a declarat Iohannis.

Acesta a precizat și motivele pentru care a ales liceul din Valea Doftanei la deschiderea noului an școlar.

”Am ales ca la deschiderea acestui an școlar să mă alătur comunității Liceului Tehnologic „Carol I”, pentru că apreciez eforturile dumneavoastră de a crește calitatea și relevanța procesului educațional.

Un factor cheie pentru a transforma o școală într-o adevărată comunitate educațională îl reprezintă și modul în care aceasta investește în formarea și motivarea profesorilor săi.

Mă bucur să observ că, din fericire, în comunitatea dumneavoastră ideea de a învăța pe parcursul întregii vieți a trecut de la stadiul de slogan la practică.

Salut faptul că profesorii de la Liceul Tehnologic „Carol I” au ocazia să participe la formări și schimburi de experiență cu parteneri din alte state europene.

Facilitarea accesului la programe de formare a cadrelor didactice contribuie, alături de investițiile în infrastructură și în dotări, la creșterea calității educației și la o experiență educațională mai bună pentru elevi.

Vă felicit pe toți și, în mod special, pe doamna director pentru eforturile făcute în combaterea părăsirii timpurii a școlii, dotarea cu laboratoare funcționale și creșterea nivelului de digitalizare, atât la nivel de practici, cât și de dotări.

Aveți cluburi școlare de calitate, puneți accent pe zona de științe și tehnologie și derulați activități care pregătesc elevii pentru meseriile viitorului.

În mod deosebit, apreciez interesul școlii pentru robotică, domeniu în care România înregistrează rezultate remarcabile în ultimii ani, în plan internațional.

Sunteți un exemplu care arată că educația poate fi de calitate, fără a intra în coliziune cu obiectivele care privesc egalitatea de șanse a elevilor, indiferent de mediul din care provin.

Observatorulph.ro a transmis live festivitatea la care a participat președintele României (VIDEO AICI)

1 COMENTARIU

  1. L-au dus pana la Valea Doftanei, au inchis circulatia pe zeci de kilometri si au organizat o primire demna de Coreea de Nord. I-au pus pe bietii copii sa-i cante imnuri de slava, iar el a ranjit satisfacut. Oribil!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău