Chiriașii din blocurile sociale, obligați să achite un fond de garanție mai mare la Ploiești – PROIECT

0

Un nou proiect de hotărâre de Consiliu Local prevede ca, la Ploiești, persoanele care sunt chiriașe în blocurile sociale să achite un fond de garanție, calculat în funcție de numărul de persoane care figurează în fiecare locuință, dar și în funcție de zona unde este situat imobilul. Suma cea mai mică propusă ca fond de garanție pentru o persoană este de 150 de lei (pentru blocul social de pe strada Rafinorilor), în timp ce în cazul unei familii formate din 10 persoane suma maximă poate ajunge la 1550 de lei (pentru o locuință cu două camere în blocul social de pe strada Al. Cătinei).

Fondul de garanție, potrivit proiectului supus dezbaterii, reprezintă o estimare a contravalorii facturilor maxime aferente unei perioade de trei luni pentru întreținere și chirie.

Chiriașii care deja au achitat fondul de garanție instituit prin hotărârea Consiliului Local din 2018 vor plăti diferența de bani până la completarea noului cuantum al fondului.

Conform noului proiect lansat în dezbatere publică fondul de garanție propus diferă în funcție de numărul de persoane, dar și în funcție de zona în care este situat blocul social.

Astfel, sumele cele mai mici propuse pentru fondul de garanție vor fi pentru blocul social de pe Rafinorilor. Aici, cuantumul fondului de garanție este de 150 de lei pentru o persoană, 210 lei – pentru două persoane, iar în cazul în care este vorba despre 10 persoane se ajunge la un fond de garanție de 690 de lei.

Pentru blocul social din Mihai Bravu, fondul de garanție propus este de 220 de lei pentru o persoană, 320 de lei – pentru două persoane, 420 de lei – pentru patru persoane, iar în cazul a 10 persoane suma propusă este de 1.120 de lei.

Cele mai mari sume aferente fondului de garanție figurează pentru blocul de pe Al. Cătinei în cazul locuințelor sociale compuse din două camere. Aici, fondul de garanție propus este de 740 de lei pentru o persoană și de 1550 de lei în cazul familiilor compuse din 10 persoane.

În cazul în care este vorba despre o locuință cu o cameră în blocul social de pe Al. Cătinei, fondul de garanție propus este de 420 de lei pentru o persoană și de 780 de lei în cazul unei familii care figurează cu cinci persoane la întreținere.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău