O turistă din București, ajunsă la Babele, a rămas blocată pe munte după ce a ratat ultima cursă a telecabinei. Jandarmii postului Montan Bucegi au reușit să o coboare la baza muntelui

Turista din București, neechipată corespunzător, mai ales pentru o drumeție pe timp de noapte, s-a trezit că nu mai are cum să coboare și, speriată, a sunat la 112. Turista a fost coborâtă în siguranță, la baza muntelui, de jandarmii postului Montan Bucegi.

- Publicitate -
- Publicitate -

Jandarmii postului Montan Bucegi au fost solicitați să intervină după ce turista din București și-a dat seama că, din cauza întunericului, nu va mai avea cum să coboare la baza muntelui, având în vedere că a uitat de că programul de la telecabină nu este non-stop.

Întreaga pățanie a turistei din București a fost relatată pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

„De fiecare dată când vorbim despre munte, aducem un omagiu frumuseții naturale care ne copleșește, iar când ajungem pe vârfurile lui, spectacolul naturii ne lasă uneori fără cuvinte.

- Publicitate -
- Publicitate -

Însă, atunci când pornim la drum trebuie să avem grijă să fim echipați și pregătiți corespunzător. Altfel, riscăm să ne confruntăm cu situații neplăcute, așa cum a pățit o turistă din București care, odată ajunsă la cota 2000, de la stația de telecabină Babele, distrasă de mirajul naturii, a uitat de programul de funcționare al telecabinei și a rămas blocată pe munte.

Speriată și fără echipament corespunzător, turista a realizat că nu are cum să se mai întoarcă la baza muntelui, mai ales că afară se făcuse întuneric. Aflată într-o situație riscantă, turista a făcut de această dată ceea ce trebuia: a apelat numărul de urgență 112.

Jandarmii postului Montan Bucegi au plecat de urgență și, după 3 ore, au reușit să o aducă în siguranță pe turistă la baza muntelui.

- Publicitate -
- Publicitate -

Morala acestui eveniment, încheiat fără urmări, este simplă: înainte de orice drumeție, excursie sau ascensiune pe munte, informați-vă temeinic despre condițiile meteorologice, despre dificultatea traseului și echipați-vă corespunzător”.

Foto – sursă – Facebook – Jandarmeria Română

Roxana Tănase
Roxana Tănase lucrează în presă din 1999. A fost reporter la Telegraful de Prahova și la postul local de televiziune Alpha TV din Ploiești, iar din 2012 a ales să facă parte din echipa Observatorulph.ro. Roxana se numără printre jurnaliștii cu cea mai mare experiență din presa locală și acoperă în special domenii precum administrație și politică.

1 COMMENT

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exit mobile version
- Publicitate -