Razie pe șoselele din Prahova. Sute de amenzi, 16 permise de conducere reținute și 20 de certificate de înmatriculare retrase – VIDEO, FOTO

1

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au organizat, joi, o nouă acțiune amplă pe șoselele din Ploiești, Câmpina, Vălenii de Munte și Plopeni. Polițiștii au verificat 400 de autovehicule și au aplicat 230 de amenzi. Un conducător auto a fost depistat la volan în stare de ebrietate.

„Circulați cu viteză adaptată condițiilor din trafic, în special când se circulă în coloană, și țineți cont de politețea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranță, în mers, măriți distanța dintre vehicule. Respectați regimul legal de viteză, în interiorul localităților”, a fost principalul mesaj al polițiștilor rutieri, potrivit IPJ Prahova.

Polițiștii au demarat în cursul zilei de ieri, 29 iulie, în intervalul orar 18.00-21.00, o acțiune pe linia de siguranță rutieră și cauze generatoare de accidente. Acțiunea, potrivit IPJ Prahova, s-a defășurat pe principalele artere rutiere din municipiul Ploiești, Câmpina, Vălenii de Munte și Plopeni.

„În acest context, 80 de polițiștii rutieri au atras atenția tuturor participanților la traficul rutier că sunt obligați să respecte legislația în vigoare și să adopte un stil de conducere preventiv-reactiv, atât pentru siguranța lor, cât și a celor din jur. În urma controlului a 400 de autovehicule, polițiștii au aplicat 230 de sancțiuni în valoare totală de 38.520 de lei. Ca măsuri complementare, au fost reținute 16 permise de conducere și au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare”, a precizat IPJ Prahova.

Polițiștii Biroului Rutier, potrivit IPJ Prahova, au oprit în trafic, pe strada Depoului din Ploiești, un autoturism al cărui conducător auto emana halenă alcoolică.

„În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Legea pedepsește aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce șoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice!”, a mai precizat IPJ Prahova.

VIDEO AMATOR

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine.
    Politia sa faca verificari zilnice, iar în weekend sa fie controale nonstop pe străzile principale și la toate intrarile/ieșirile din localitate. Amenzile sa fie maxime, ridicare plăcuțe înmatriculare, suspendare permise, dosare penale, etc. Fără milă pentru cei care nu respectă legea.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău