Mai mulți ploieșteni, păcăliți cu metoda ”accidentul”. Ce pedeapsă a primit un tânăr cu patru clase, folosit de escroci drept ”săgeată”

0

Mai multe persoane din Ploiești, în general pensionari, au fost păcălite prin metoda ”accidentul”. Victimele au plătit zeci de mii de lei unor escroci, după ce aceștia i-au anunțat telefonic că persoane apropiate au nevoie de bani pentru a scăpa de consecințele unor accidente rutiere pe care le-ar fi provocat sau pentru intervenții chirurgicale ale unor rude de gradul I.

Potrivit ziare.com, ancheta derulată încă din 2017 de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești a scos la iveală că mai multe persoane au creat un mecanism bine pus la punct prin care să înșele prin metoda „accidentul”.

Astfel, totul era coordonat de deținuți, unii încă neidentificați, din Penitenciarul Tulcea, care „aveau rolul de a contacta telefonic persoanele vătămate și de a le induce o stare acută de temere cu privire la siguranța și chiar supraviețuirea unor persoane dragi, de regulă copiii acestora”.

„În acest sens, ”creatorii de legende” prezentau persoanelor vătămate diferite situații nereale, de regulă accidente în care ar fi fost implicate rudele lor apropiate și, atribuindu-și diferite calități mincinoase (medic, avocat, chiar fiul/fiica în cauză), le convingeau pe acestea să remită diferite sume de bani.

Acestea erau destinate unor pretinse intervenții chirurgicale sau înlăturării consecințelor juridice ala faptelor vătămătoare – bani ce erau ridicați de alte persoane, cu rol de așa-zise „săgeți”, care confirmau ”povestea” autorilor și mențineau în eroare victimele”, se arată într-un acord de recunoaștere a vinovăției încheiat de procurori cu una dintre „săgețile” care avea rolul de a confirma povestea și de a primi banii.

Este vorba de un tânăr cu patru clase, folosit de escrocii din penitenciar, care a primit o pedeapsă de un an și opt luni de închisoare cu suspendare.

Printre victime se numără o femeie în vârstă de 62 de ani, din Ploiești. După ce au spus că sunt de la Casa de Asigurări și o sună în legătură cu o operație pe care o suportă fiica sa, escrocii au reușit să obțină de la victimă 50.0000 de lei și reîncărcări ale cartelei telefonice în valoare de 800 de lei.

Într-un alt caz, de la o femeie de 60 de ani din Ploiești, escrocii au obținut 50.000 de lei pentru a-l ajuta pe fiul său să scape de dosarul penal deschis pentru că ar fi produs un accident rutier. Citește articolul integral pe ziare.com

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău