- Publicitate -

Sunteți de acord cu uciderea urșilor care ajung în comunități? Sondaj observatorulph.ro

Data:

Observatorulph.ro vă invită să participați la un nou sondaj privind soluția propusă de autorități pentru protejarea comunităților de urși în contextul în care ministrul Mediului a propus ca aceștia să fie împușcați, dacă devin agresivi.

- Publicitate -

Astfel, ministrul Tanczos Barna a declarat că va modifica legislația actuală pentru ca autoritățile să poată interveni imediat atunci când un urs atacă în mod repetat.

”O echipă formată de jandarmi și vânători care va interveni gradual, în funcție de situație: dacă e prima vizită a unui urs în localitate, se începe cu o alungare a animalului. Dacă se constată că se repetă vizitele, trebuie să se treacă la tranchilizare și relocare, iar dacă animalul devine periculos, atacă, e agresiv, atunci soluția va fi de „extragere” prin împușcare” a declarat recent ministrul Mediului.

Participă și tu la sondajul pe această temă mai jos:

- Publicitate -

[ays_poll id=32]

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

98 COMENTARII

  1. Cum sa omori ma un animal, bai jigodiilor dacă aveau amenajat și nu duceau lipsa de mâncare nu se mai ajungea aici, gunoaielor nu este de ajuns ca a-ți luat de la gura la oameni la copii la bătrâni acum ați luat și de la amaratrle astea de animale

    • Stimata doamna (domnisoara) Alexandra oamenii civilizati, care au opinii diferite, pot avea un dialog civilizat fara a se jigni expresia JIGODIE putea sa lipseasca din mesajul d-voastra. Va doresc o zi buna.

    • Dar un animal poate omorî un om? Nu ar intra ursul peste dumneavoastră să vedeți ce înseamnă! Pădurile nu le-am tăiat nici eu și cel mai probabil nici o victimă căreia i-a fost distrusă viața sau chiar i-a fost luată viața de către acest animal

      • Nu, într-adevăr după logica dvs ar trebui să îi trimitem la cei care le-au tăiat, deci hai sa ii trimitem in Austria. Pe mine nu ma deranjeaza deloc sa ii mănânce pe toti aia care ne taie pădurile de 30 de ani incoace cu ignoranța noastră complice. Dacă în Franța s-ar fi întâmplat ce se intampla la noi cu pădurile maine ar fi fost 1 milion in strada, la noi oamenilor nu le pasa decât de propria bunăstare imediata. Pe mine nu m-ar deranja sa mănânce toată clasa politică de 30 de ani incoace. Ba chiar as lua niște ursi și le as da drumul in Parlament.

    • Tu cred că nu prea gândești. Sunt oamenii și copii puși în pericol din cauza urșilor care ajung pe strada sau în curtea lor. Crezi că e ceva normal?

    • Inainte de a face pe alții jigodii cauta-ti de propria prostie.Ce înseamnă animal sălbatic și natură după mintea ta aia puțină ??.Înseamnă că animalele trăiesc în sălbăticie și se hrănesc singure !.Ii dai zor cu tăierea pădurilor.Dupa tine ursii mănâncă lemne groase și umbra deasă !!!!.Daca ai putea gândi un pic fara stereotipuri isterice !!!!!!!

      • Acum câteva zile, un dement a întrat într-o stație de autobuz și a omorât o tânără de douăzeci și ceva de ani, iar soțul este în spital și deja i s-a amputat un picior. Ce va păți tânărul? Va fi împușcat? Să nu mai vorbim despre toți criminalii, violatorii, pedofilii, care ce să vezi trăiesc după ce comit fapte abominabile. De ce? Pentru ca oamenii, considerându-se superiori au abolit pedeapsa cu moartea pentru oameni. De fapt este o campanie pro, susținută în special de cei ce practică „sportul” numit vânătoare!!!

  2. De ce unora primul gand care va vine in m8nte cand vorbim de probleme cu animsle e sa ucideti ? Oare ptr ca nu va ajuta mintea sa gasiti o solutie buna ptr ambele tabere? Zic si eu….

    • În trecut erau organizate expediții de vânătoare organizate cu un scop foarte bine definit și anume să țină sub control populația urșilor, care la rându-i proteja un ecosistem. Acum după ce s-a scos în afara legii această practică, populația urșilor a explodat necontrolat și fie cu toate pădurile netăiate sau nu ei tot ar fi ajuns să înceapă să coboare prin sate/orașe pentru a căuta mâncare, pentru că nu au destulă 1 la mână și 2 sunt ăia mai mari și mai tari care își apară teritoriul.
      Știu că s-a incercat soluția de ai captura și trimite prin Vest dar „neamțul” nici nu a vrut să audă de așa ceva pentru că ei au avut grijă de treaba asta și prin pădurile lor pe unde omul se plimbă nici nu mai sunt urși și de ce să îi primească pe ai noștri, să nu se mai poată plimba ei liniștiți?
      Eu vă înțeleg pe aici că este ușor să vă revoltați, pentru că nu sunteți afectați în mod direct de această problemă, e confortabil să blamezi o problemă din fotoliul din sufragerie să zicem, dar nu mai este atât de simplu atunci când trăiești și depinzi de ceea ce ai prin ogradă și Martinică vine și îți nenorocește totul sau dai nas în nas cu el când mergi să iei o pâine, iar el te lasă fără o mână sau un picior. Să nu uităm totuși că ursul nu are un pradator natural, pe el nu îl oprește absolut nimic să se înmulțească în momentul acesta, iar noi nu avem spațiu fizic pentru toți, să trăim și noi și ei pașnici, trebuie tinut sub control numărul populației lor.

    • Dacă pe dumneavoastră vă duce mintea mai mult, găsiți o soluție. Vrem și noi să dormim liniștiți, nu în fiecare noapte să facem garda că dacă apare iar și ne intra in casa. Habar nu aveti ce inseamna sa fi în dormitor cu copilul, iar în bucătărie ursul să își facă de cap. Cam ce ati face dumneavoastră în această situație? Pe mine nu ma duce capul pentru o soluție,va rog să îmi spuneti cum procedez,ce sa fac?

  3. Cât de multă lașitate ascunde folosirea cuvântului ”extragere” când, de fapt, e vorba de ucidere, pur și simplu!
    Măcar asumați-vă implicațiile deciziilor, nu vă ascundeți după cuvinte menite să vă menajeze conștiința și să păcălească opinia publică!

  4. Ucideti tot ce va inconjoara bai cretinilor. Ursi,caini,pisici,natura.Nu va uitati ca pe zi ce trece distrugem putin cate putin tot ce ne inconjoara? Suntem trecatori prin viata. Mediul inconjurator nu ne apartine ,ci noi apartinem lui. Puneti mancare in pafure ursilor. Ca aia nu coboara de plictiseala ci de foame

  5. Am apasat din greseala pe Da!! Eu nu sunt si nu voi fii niciodată de acord cu uciderea urșilor sau a oricărui animal nevinovat! Nu pot face nimic ca sa îmi votul?

  6. Sunt pentru o campanie amplă de reîmpădurire a țării, pentru readucerea la starea naturală a zonelor distruse de oameni(a se vedea de exemplu zona Munților Făgăraș unde au fost distruse râuri întregi pentru a fi construite microhidrocentrale), etc.
    Peste 100 de ani vor deveni o problemă și turmele de zimbri. Să îi împușcăm și pe aceia?

  7. Solutia nu este sa-i omoare, eu zic sa-i mute in alta parte! Asa cum au stiut sa taie padurile tot asa sa le gaseasca si loc unde sa-i mute pe toti! Stop uciderea ursilor!

  8. Daca le-au fost taiate padurile normal ca ei vin in cautare de mancare.
    Solutia este sa ii ajutam, nu sa ii omoram. Stop sa mai ganditi asa primitiv si sa omorati tot ce vedeti in cale! Intr-o tara civilizata nici nu s-ar pune problema de asa ceva.

  9. Să li se asigure hrana, nu ucidere, trebuie să organizeze cum făceau comuniștii echipe/ brigade de pădurari care sa se ocupe de îngrijirea animalelor pădurii, sa le duca de mâncare, sare, etc cum se făcea odată. Au destui bani la ministere să facă ceva și pt monitorizare nu doar distrugere și privatizare , cum au făcut de 30 de ani încoace.

  10. Nu sunt de acord! Le-am tăiat pădurile, atunci să le asigurăm hrana, am văzut un reportaj, se ducea mâncare animalelor și se punea în diverse locuri prin pădure, sunt soluții, dar la noi se merge pe distrugere, să omorâm tot, câini, pisici, urși, mai nou și porumbeii ne fac rău, de fapt noi facem rău și ne facem rău!

  11. nu trebuie omorati! trebuie relocati in centrul marilor orase! asa multa mancare se arunca, pot sa fie hraniti ursii care nu mai au lemne de mancare; nnoadure, ca a fost taiata. Si nici șobolanii nu mai trebuie omorati! sunt mamifere ca si noi! au loc in blocuri si in canalizari . nu deranjează chiar pe nimeni!!!

  12. Toți cei care iubiți ursii, stați în orașe unde ați văzut aceste animale doar la televizor sau la Zoo. Nu v-au vizitat niciodată pe voi sau pe cei apropiați Nu va gândiți ca s-au înmulțit excesiv. Sigur ca nu trebuie omorâți la intamplare, dar sa nu mai poți sa faci o drumeție, sa nu poți ieși din casa ca te poate ataca, sa pună copii în pericol, cu asta nu mai sunt de acord. Iar cu relocarea, lăsați-o mai ușor. Au fost duși în locuri unde deși au pădure destulă, fac tot ce au învățat, coboară în comunități și acum oamenii care nu au văzut urs niciodată, primesc zilnic alerte pe telefon ca ursii au devenit membrii ai comunității lor

  13. Cum ei fac ravagii peste tot ar trebui ucis cel ce ataca….singurii vinovati au fost aparatorii lor care se jurau ca.i vor hrani acu in lipsa de mancare ele nevinovate ataca animalele oamenilor….tocmai asta noapte a dat iama la noi in gospodarie la oi

  14. Le ati distrus habitatul…prin defrișările masive…de unde sa si procure hrana ptr ei și puii lor…???
    Asta știți…sa omorâți…??
    N aveți neuroni sa găsiți soluții sa I salvați și implicit și pădurile noastre…!!!
    Stiti doar sa omorâți…!!!
    Ne meritam soarta cu ce am ales…!!!

  15. Toți care ați comentat aici înseamnă că nu ați avut de a face cu un urs. Când o sa fiți în spital în stare foarte grava probabil veți schimba raspunsul

  16. Vin in orase,sate pentru ca sunt prea multi! Voi care sunteti impotriva,cred ca ati vazut ursi la televizor sau in cel mai bun caz la zoo.Deci in concluzie,care ajung in comunitati,trebuie eliminati!

  17. Nu ursii trebuie impuscati .
    Ei nu sunt vinovati ca vor sa supravietuiasca.
    Cei vinovati ar trebui impuscati .
    Cei care au taiat padurile.
    Aia trebuie trasi la raspundere .

    Nu ursii

  18. Cati dintre voi ati avut ursul in curtea personala? Cati dintre voi va temeti sa iesiti din casa, pentru ca ursul este in curte? Cati dintre voi v-ati temut pentru viata voastra si a copiilor vostri in propria casa, pentru ca ursul va viziteaza zi de zi??!!!
    Nu mai vorbiti in numele altora, daca nu ati trait pe propria voastra piele aceasta teama! E usor sa spui ca nu sunt de acord cu uciderea ursului, dar se gandeste careva ca acei ursi care intra in localitati produc o stare de temere permanenta, cu care omul va trai toata viata lui? Ce stare de liniste, siguranta, etc. in momentul in care nu esti in siguranta in propria ta casa, ca vine ursul peste tine???!!!
    Cand veti trai cu aceasta stare de temere provocata de prezenta ursului in propria ograda, sunt de acord cu fiecare care considera ca ursii nu trebuie ucisi. Pana atunci…. sper sa nu traiti niciodata experienta! este cumplita!

  19. Nu trebuie omorâți sub nici o forma!! E loc pentru toată lumea si pentru orice animal de pe pământ!! Relocati si hrăniți,nu vor mai prezenta un pericol. De soluții avem nevoie nu de masacru!!

  20. Când îți omoară o rudă întâmplător întâlnindu-se cu el in lanul de porumb lângă stradă oricare ar fi împotrivă cu omorârea acestora ar spune da, deja sau înmulțit foarte mult eu spun da.Ție frică să mai mergi cu familia să campezi că te poate omorî ursul.

  21. Vad aici comentarii de genu: trebuie dat de mancare sa nu le fie foame.
    Total gresit!
    Chiar de aici provine problema.
    Pe vremuri, cand ursi s-au auto hranit cum este normal, natura si-a facut treaba. A autoreglat populatia. Au supravietuit doar cati aveau destul teritoriu.
    Decand omul a intetvenit hranandu-le, o femela creste cate 2-3 pui la fiecare 3 ani. In scurt timp populatia a crescut in mod exponential.
    Chiar daca suprafata padurilor ar cresre semnificativ nu ar fi de ajuns. Avem ursi pentru toate padurile din Europa.
    Daca nu vrem sa-i ucidem, trebuiesc relocati si in mod obligatoriu sa nu-i mai hranim in mod abnormal.
    Din fotolii de la oras poate se vede altfel si este chiar romantic dar adevarul nu este deloc romantic, este chiar hororistic!

  22. Nu pot să cred că sîntem niște oameni cu chip de diavol și suflet negru voi nu vă numiți niște animale și niște diavoli cu chip de om. Animalele au suflet nevinovat și au sentimente voi omenirea sunteti draci cu chip de om. Animalele sânt viața mea frumoasă nu concep viața mea fără ele. Din cauza voastră au ajuns în curțile voastre și în orașe.

  23. Cand o sa aveti animale si o sa vina ursul sa le ucida atunci toti cei care au zis sa nu se impuste o sa zica prost am fost cand am zis sa nu se impuste

    • De ce nu ii faceti responsabili de tot ceea se intampla pe guvernatii care au vandut padurile? Au distrus padurile, unde sa traiasca ursii si celelalte animale? cu ce sa se hraneasca? ANIMALELE NU AU NICIO VINA CA S-A AJUNS AICI! Pe vremea lui Ceausescu , padurile erau protejate si toate animalele, la fel. Animaleleor li se ducea hrana in paduri, in locuri special amenajate. Totul era exact asa cum trebui esa fie. Acum tara ne-a fost distrusa si unii cred ca impuscarea unor animale nevinovate este solutia ! ABERANT! Solutia trebuie sa fie in favoarea vietii. Ursii , oricat ar fi de costisitor, trebuiesc mutati in areale impadurite si acolo sa fie ajutati sa isi recapete viata pe care o merita. Guvernul primeste sume enporme pentru protectia naturii , numai ca acesti bani se transforma in vile, masini si vacante de lux, ba chiar mai mult, sunt inviatti printii lui peste-prajit sa omoare minunatele noastre exemplare de ursi, cerbi, capre negre, fazani, vulpi, etc. Deci nu mai ganditi aberant. Animalele nu au nicio vina. Vina apartine IN TOTALITATE celor care se imbogatesc pe urma defrisarilor si, implicit, a uciderii unor suflete total nevinovate. Acolo trebuie sa se indrepte furia voastra si necesitatea de a se face dreptate.

      • Pentru că și dacă mai aveai toate pădurile lu Dumnezeu pe teritoriul ăsta, având în vedere că s-au înmulțit fantastic de mult, efectiv necontrolat și în continuare se înmulțesc la fel pentru că nu există nimic din natură să îi controleze, pentru că urșii nu au un prădător natural, în final am ajunge la același problemă, deci cu toate condițiile, s-ar ajunge la același problema, ar fi fost doar o chestiune de timp.
        Cu respecte!

  24. In secolul 21 să ne atace urși este dezastru ,care este mai de preț un animal sau un copil și oameni care trăiesc la țară ..?, apărând uși animale domestice să fie sfâșiați de animalele sălbatice, împușcate…sau duse în parlament…, ele trebuie să fie mai puține și să trăiască în zonele sălbatice nu să ajungă unde trăiesc și oamenii..

  25. Toți care ați răspuns cu NU Vă Rugăm Frumos adoptați câte un ursuleți sau dacă sunteți mai vînjoși chiar și o familie de urși și purtații de grijă. DAR vedeți să nu ducă lipsă de nimic !!! Toți care comentați nu știți ce și cum e să stai față în față sau să te depășească cînd te dai cu bicicleta (că el vrea să câștige turul„Frantei”) cu „simpatica jucărie de pluș NATURAL”

    • Iar dumneata, daca tot esti atat de sigur pe ceea ce spui, mergi frumusel la guvern si cere detalii despre defrisarile ilegale care au condus la distrugerea habitatului a mii de animale si la necesitatea acestora de a supravietui. Ignoranta va face sa vedeti efectul insa cauza trebuie rezolvata. Nu s-a ajuns in aceasta situatie fiindca asa au vrut ursii, capsici? Incepem si noi sa gandim profund si responsabil sau doar facem pe moralistii?

      • Nu vă supărați Doamna Capisi dar sunteți toți blocați pe aceeași notă. Da este o problemă să defrișezi, este o problemă mare și asta la noi în țară, dar din cauza faptului că ursul nu are un pradator natural el se înmulțește în mod necontrolat și chiar și cu toate pădurile neatinse de om, tot ar fi ajuns la supra populare și implicit la plecat din pădure și gasit de mâncare prin curțile oamenilor. Dar na e simplu din confortul apartamentului să strigi și să nu te gândești puțin la imaginea de ansamblu. Aș avea o întrebare pentru dumneavoastră, dacă vă intră un șobolan în casă, cam cum scăpați de el, asta e mai mult o întrebare pentru sine, nu să răspundeți public, ci să vă răspundeți personal, vis-a-vis de treaba cu încălcatul teritotiului și de cruzimea față de animale 😉

        • De acord. Argumentația este foarte pertinentă. Nu poți iubi animalele împotriva oamenilor! Mai este un argument pentru reducerea populatiei de urși la 4000 de exemplare: fenomenul de „maidanizare” a rasei. Foarte adesea, în condiții de suprapopulație, împerecherea la urși se aseamănă cu cea la câini, adică e caracterizată de promiscuitate. In felul acesta nu mai funcționează selecția naturală prin impunerea masculului cel mai puternic, cu genele cele mai bune, iar rasa ursului carpatin este amenințată de degenerescență. Asta se vrea?

  26. Acel sondaj sa se realizeze in comunitatile unde ies ursi! Bucuresteni nu o sa fie de acord! Iar cei care plang ca se taie padurile mobila va place sa cumparati nu?!

  27. O grămadă de lume a votat nu. Dar voi măsluiți rezultatele sondajului in mod jegos.
    NU SUNTEM DE ACORD CU OMORÂREA URSILOR!!!!!!!!

  28. Soluția ar fi să nu vă mai furați singuri pălăria 😉 așa că domnule ministru, luați-vă jandarmii, vânătorii și instalați gardurile alea speciale despre care se tot vorbește și terenurile alea ‘tampon’ și rezolvați problema, haideți că se poate dar nu cred că se vrea..

  29. Incep sa ma doare capul cu comentarii de 2 bani,
    Nu aveți alt ceva de comentați,
    Nu aveți asigura sociale,
    Nu aveți spital,
    Nu aveți centrum de incinerare,
    Nu aveți si mai multe ,ca poți sa trăiască o familia cu copii corect.
    Atunci, lasă dracul de animale .
    Si va ocupați de oamenii,
    Ma cere scuze pentru comentarii asta, nu vreau sa supărat nimeni.
    Dar nu mai sa poate asta !!
    Scuze pentru gramatica, nu sunt roman, dar iubesc din suflet Roumanie!!

  30. De ce nu ii faceti responsabili de tot ceea se intampla pe guvernatii care au vandut padurile? Au distrus padurile, unde sa traiasca ursii si celelalte animale? cu ce sa se hraneasca? ANIMALELE NU AU NICIO VINA CA S-A AJUNS AICI! Pe vremea lui Ceausescu , padurile erau protejate si toate animalele, la fel. Animaleleor li se ducea hrana in paduri, in locuri special amenajate. Totul era exact asa cum trebui esa fie. Acum tara ne-a fost distrusa si unii cred ca impuscarea unor animale nevinovate este solutia ! ABERANT! Solutia trebuie sa fie in favoarea vietii. Ursii , oricat ar fi de costisitor, trebuiesc mutati in areale impadurite si acolo sa fie ajutati sa isi recapete viata pe care o merita. Guvernul primeste sume enporme pentru protectia naturii , numai ca acesti bani se transforma in vile, masini si vacante de lux, ba chiar mai mult, sunt inviatti printii lui peste-prajit sa omoare minunatele noastre exemplare de ursi, cerbi, capre negre, fazani, vulpi, etc. Deci nu mai ganditi aberant. Animalele nu au nicio vina. Vina apartine IN TOTALITATE celor care se imbogatesc pe urma defrisarilor si, implicit, a uciderii unor suflete total nevinovate. Acolo trebuie sa se indrepte furia voastra si necesitatea de a se face dreptate.

  31. Nu sunt de acord, ducetile mâncare în pădure! Cum pe timpu lu Ceaușescu nu cobora ursu în sat sau în oraș, ptr ca ducea hrana în pădure. Acum doar tăiați pădurile ,de unde sa se mai hrănească și ei!!! Lăsați animalele în pace, nu știți decât sa omorâți, sa ajuns sa distrugem tot în țară . Mai bn omorati- va voi care distrugeți țară asta!! Ne am saturat de voi hoților!!

  32. Aceste sondaj pune in valoare doar ignoranta romanilor. Fireste ca NU SUTN DE ACORD cu impuscarea animalelor aduse in pragul disperarii in urma defrisarilor si a imbecilei managerieri a situatiei in sine. Oamenii sunt manilpulati prin stirile TV-urilor aservite guvernatilor si scopurilor acestora, ei cred in ceea ce vad si aud fiindca aceste stiri nu vor sublinia niciodata faptul ca punctul de plecare al acestei drame sunt tot celeasi persoane care se imbogatesc din vandalizarea ROMANIEI. Oamneii sunt usor manipulabili si pe asta se pune accent cand se prezinta doar partea care se refera la potentialul pericol ca ursii sa atace oamenii. URSII NU AR ATACA DACA AR AVEA HABITATUL LOR DE ODINIOARA, DACA AR AVEA CE MANCA SI DACA AR FI LASATI SA ISI DUCA TRAIUL IN MODUL LOR FIRESC. Se prezinta doar EFECTUL nu si CAUZA. Cauza trebuie extirpata ca sa nu mai existe efecte nedorite. Sa se ceara guvernantilor solutii imediate care sa nu includa uciderea ca cea mai usoara cale de rezolvare a situatiei, ci o solutie care sa respecte viata si sa conduca la o rezolvare benefica pe termen foarte lung. Exista fonduri, sa le directioneze exact catre aceasta rezolvare, nu sa isi bage banii in buzunar si sa ucida animale nevinovate.

  33. Nu sunt de acord cu uciderea lor! Stimabilii responsabili platiti regeste sa caute solutii pentru ei. Incompetenta ucide, nu-i asa? Cand unii au avut grija doar conturilor personale, au taiat paduri si nimeni n-a spus nimic. Acum cei care sunteti de acord cu uciderea lor, de ce nu ati luat atitudine cand dispareau padurile????? V-a apucat acum vitejia.

  34. Normal. Decât să ii execute pe cei care le-au tăiat casa, mai bine executa animalul. Ipocrizia la cote maxime. Nu va este vouă rușine? Credeți că dacă ar găsi animalul hrana in padure, ar mai veni la voi? Nu v-ar vizita nici moartea la cat de spurcați sunteți daca nu ar fi nevoita.

  35. Dupa ce ati ras padurile , ati pus la pamant toate intreprinderile romanesti si le-ati vandut la fier vechi , ati inglodat agricultura, ati impins romanii in pribegie sa fie slugi printre straini, dupa ce care cum v-ati perindat pe la putere ( TOTI ! ),nu v-ati bagat mana numai pana la cot in ce avea tarisoara asta, ci,v-ati bagat cu gat si cap cu tot,acum vreti sa mai faceti un euroi „cinstit” si din impuscarea ursilor ! Asa sa va ajute Dumnezeu,banditilor !

  36. Nuuuu !!! Needucatilorin afara sa omorati si sa chinuiti animale mai stiti? Ma cac pe voi pe aia ce doresc moartea lor !!! Gunoaie ce sunteti,avortatii pizdii facuti pt alocatie !

  37. Nu! Mai degrabă aș pune câte un urs în fiecare vagon cu lemne care pleacă din țară. Dacă tot le-au luat habitatul natural, măcar să-i mute și pe ei odată cu pădurea lor.
    Încă o dată, nu! Urșii n-au nicio vină că noi suntem bezmetici, cruzi, idioți și lipsiți de creier. Dacă urșii ne-ar fi luat câte-un bloc, câte-o casă, de am fi rămas singuri, fără nicio resursă, flămânzi în pustiu, ne-am fi dus și noi după ei să dormim în vreun beci sau subsol, să roadem vreun os aruncat de ei pe fereastră.
    Nu! Pretindem că suntem inteligenți așa că… sunt ”nșpe mii de alte soluții.

  38. Un singur urs are nevoie de un areal de 35 – 250 km2 . Să calculăm numai cu 35.
    Teritoriul României este de 238397 km2 (cu delta Dunării, cu Bărăgan, cu tot).
    238397:35=6811
    Deci, dacă cazăm urşi în stadioane şi în dormitoarele noastre, avem loc pt 6811 de animale. În schimb, în prezent, avem cca. 12000 de urşi.

  39. Intai impuscatii pe toti cei care au taiat padurile, pe cei care fura din banii publici, pe cei care distrug Romania, pe urma treceti la ursi.

  40. Voi sunteți animalele cele mai fioroase. Voi oameni, ce faceti cel mai rău pământului. Voi ar trebui sa fiți în locul lor. Odată și odată, vă vine randul

  41. Nenorociților , aveți nevoie voi de…., bietele animale nu mai au ce sa mănânce , nu mai hibernează , păduri tăiate , fructele de pădure se fura și alea , vai de capul lor! Mai animale suntem noi oamenii🥵

  42. În nici un caz uciderea urșilor. Tipic autorităților române sa ucidă orice salbaticiune în loc sa facă niște garduri electrificare ușor ca să nu mai pătrundă în sate. Dacă nu li s-ar fi distrus habitatul pentru ca unii sa se îmbogățească, tot dintre autoritățile române, ar fi fost perfect. Dar nu, cei ajunși la putere nu văd decât interesele proprii și distrugerea încet a acestei țări. După păduri urmează salbaticiunile care trăiesc în ele, au distrus economia și la final, dar încet și sigur, sărăcirea tot mai accentuata a populației. Și ne falim ca nivelul de trai a crescut. La cine? La cei ce ne conduc doar. Dar, vorba lui Badea „Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul!”

  43. Aceștia care vorbiți din fața televizorului lăsați mai moale cu comentariile. Ați văzut un urs în realitate în afară de grădina zoologică? În anul 2018 în județul Mureș au fost atacate 5 persoane. Nu este problema că moare un om, dar este dezastru dacă este împușcat un urs. În județul Mureș în anul 2018 erau peste 1300 de urși, pe când numărul optim este de 260 de exemplare. Un urs își are terenul de vânătoare de cca 1000 ha. Peste un urs adult nu se duce un urs tânăr. Astfel ajung până în apropierea satelor, interacțiunea dintre om și animal fiind inevitabilă. Dar când urșii provoacă pagube țăranilor , nu e o problemă? Uitați câte animale domestice au omorât. Speranța de viață a puilor de urs este de 95%, iar mai nou ursoaicele au câte 3, 4 și chiar 5 pui. Și mai spune-ți că le-au tâiat pădurile?Ursul nu își are neapărat terenul de vânătoare în pădure. Se găsește și pe pășunile alpine, zmeura și afinele nu sunt neapărat în pădure.Vorbesc toți aceia care nu au văzut un urs, care trăiesc la câmpie, pe care i-aș duce să stea o noapte în pădure. Așa că nu confundați ursul cu pechinezul sau Bichonului pe care îl plimbați. A ajuns să fie mai prețuit un urs decât un om.

  44. În orice țară civilizată există o strategie de gestionare a fondurilor de vanatoare. Cei care vorbesc de uciderea urșilor folosesc tendețios termenul de ”ucidere” pentru a influența rezultatul sondajului.
    Faptul că defrișările ar trebui stopate, este ceva evident și pentru copii sub vârsta Gretei Thunberg (de fapt trebuiau stopate de mult).
    Restrângerea habitatului unui viețuitor nu contribuie la creșterea populației acestuia, ci din contră la scăderea lui.
    Menținerea unei populații judicioase de animale sălbatice ar fi sarcina asociaților de vănători. Din păcate pe de o parte legea nu permite, iar majoritatea vânătorior sunt fost/actual nomeclaturist, total neintersat de gestionarea vânatului (cinste acelora care respectă vânatul) iar pe de altă parte afirmația este valabilă și pentru mulți dintre „activiștii“ de mediu, care sunt la nivelul activistului de Buzău, deci de doi lei ca covrigul. Acești activiști politizează protejarea mediului, fac lucruri ”spectaculoase” dar total fără sens, iar despre gestionarea vânatului probabil nici nu au auzit, în schim au reușit/și reușesc în continuare influențarea legislativului cu texte neopopuliste. În trecut oamenii au reușit și fără directive să mențină un echilibru om/natură. Topirea accelerată a ghețarilor planetei nu se datorează eschimoșiilor, precum nici defrișările de păduri nu se datorează oamenilor care trăiesc în zonele împădurite.
    Acum cu toții ne considerăm a tot știutori, și din fotoliul comod al apartamentului de la etajul treisprezece dăm sfaturi omului care locuiește în proximitatea ursului, vulpelui, lupului, etc. Reîntoarcerea la natură se poate face doar cu omeni, pentru ei și fără drapele.
    Ași reconanda un film „Dersu Uzala”, deși filmul este rusesc, personajul principal analfabet și vânător, dar acest vânător analfamet a formulat mai corect esența problemei, decât toți politicienii, parlamentarii sau „verzii” bătrânului continent.

  45. Păi, dacă oamenii ar mai renunța la grătarele care atrag animalele flămânde (că românu-i frate cu grătaru’) și nu numai, că le este distrus habitatul și nu doar al urșilor, nu s-ar mai apropia de comunități dar cum omul produce gunoaie din mâncare e la mintea cocoșului că astea atrag orice animal! Ocoalele silvice ar trebui să ducă hrană în pădure periodic știuleți, fructe că sunt destui care le aruncă dacă nu se vând, cum se îngrijeau odată de sălbăticiuni) că tot a fost comunismu’ bun la ceva pentru că nu se fura ca-n codru! Omul merge pe riscul lui în pădure, n-am auzit să fi atacat altceva decât animale din gospodării sau în orașe să caute prin pubele că sunt flămânzi.Ursii știu că depind de mizeria lăsată de om ca să supraviețuiescă așa că n-o s-alerge după el. Ar trebui relocați nu împușcați că unii abia așteaptă să se distreze!

  46. https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Urs_brun

    Ursul brun în România

    Cu toate că este retras în Carpați, ursul își găsește în România cel mai prielnic adăpost din Europa[1]. Ursul brun trăiește de-a lungul lanțului carpatic, mai ales printre stânci, unde își poate crea bârlogul[1]. Fiind un animal puternic, poate parcurge chiar și 150 de kilometri într-o singură zi și se bazează pe auz și miros[1].

    În anul 2008, în România existau aprox. 7.500 de urși bruni.[1] În decembrie 2010, în România existau cca. 6.000 de urși bruni, adică 40% din totalul celor existenți în Uniunea Europeană[1]. În anul 2012, se estima că 2.000 dintre aceștia trebuiau uciși, pentru că nu aveau suficientă hrană.[27

  47. Cei care voteaza NU, habar nu au de realitate, la mine umbla ursul ziua, nu numai ca nu mai iesim la plimbare, dar intra peste oameni in case… Sunt paduri peste tot dar sunt prea multi. Padurile din zona Brasovului suporta 17-18 de exeplare si sunt peste 100, oficial.. Noi stam dupa gratii, ei umbla liber, se uita la noi prin geam, forteaza usile, nu se tem de nimic. Relocarea nu are baza reala, e chiar comic. Adica sa mutam ursii din Covasna in Alba, ursii din Alba in Harghita, din Harghita in Neamt, din Neamt in Brasov, ursii din Brasov in Suceava, din Bacau in Covasna, si asa mai departe? Votez impuscarea urgenta!

  48. Sunt de acord cu arestarea celor care le-au luat casa urșilor, în niciun caz cu omorârea lor!
    Le tăiați pădurea, după care va plângeți ca va căuta ursu prin curți!
    Nenorociților! La pușcărie 100 de ani! Marș zdrențelooooor!!!

    • Da, doamna,,,,, foarte multi oameni de la munte traiesc zilnic ingroziti,,,,eu nici nu sunt de acord cu uciderea,,,, vreau sa se faca relocarea lor la Bucuresti, Iasi, etc prin Parlament in fata blocului la acei ONG-isti care primesc bani pentru sustinerea ursului si nu fac nimic altceva decat sa dea din gura fara sa investeasca real in hranirea lor. Stiti ca o ursoaica fata 2-3 pui pe an , stiti ca acum doi ani s-a hotarat relocarea a 7 ursi la Borsec, stiti ca au fost relocate 7 ursoaice gestante care au fatat tot in acel an 3 pui si Borsecul s-a trezit cu 28 de ursi, stiti ca in zona unde locuiesc eu cel putin o ursoaica este cu doua randuri de pui,,,, are 5 pui doi de anul trecut si 3 de anul asta, plus inca doua ursoaice si nu mai stiu cati ursi,,, stiti ca romania are ursi cat toata europa, ca 14000 de ursi erau acum 5 ani si ca de atunci s-au inmultit necontrolat. Daca fauna inseamna bunastare , foarte bine ,doresc sa fie relocate cel putin 3 ursoaice gestante in cismigiu, in padure la Snagov,,,, poate asa cei din ONG de la Bucuresti o sa isi faca treaba sa si hraneasca ursii,,,,, nu sadoarma bine mersi ,,,, sa militeze pt ceva din vf blocului si sa vada ursii doar la TV si ZOO.

  49. Definitiv nu sunt de acord!
    Exista nenumărate alte metode de a alunga animalele din gospodarii!
    1. Nu mai tăiați pădurile, le distrugeți habitatul și dupa împușcați animalele pentru ce ele nu se pot apară! Rușine!
    2. Duceți de mancare în pădure ca să nu mai aibă motiv sa coboare! Ursul sigur nu vine în vizita, vine sa mănânce!
    3. Amenzi usturătoare persoanelor care hrănesc ursii dacă ii vad ca vin pe lângă șosele, pe partii, etc, iar mai apoi își fac selfie 😡. Dacă ursul ataca tot el e cel rau….serios?
    Și lista ar putea sa continue!

  50. Să fie pedepsiți toți cei care au tăiat pădurile și să li se confiște toate averile făcute din defrișări
    Iar ROMSILVA ar trebui desființată

  51. ursii trebuie exterminati. ar trebui organizate „safari” pentru impuscat ursii cu cetateni straini si pe bani multi. asa am face si un ban cinstit si am si scapa de ursi. eventual s-ar putea pastra un numar de 500 de ursi, tinuti intr-o rezervatie…………Viata omului e pe primul loc!

  52. Sa-i omoare pe cei care fac ravagi in gospodarile oamenilor …. daca nu sunt in stare sa-i hraneasca …. VIATA UNUI OM SAU A UNUI COPIL ESTE MAI IMPORTANT DECAT VIATA UNUI URS FEROCE daca azi nu impusca ei se imultesc o sa ajungem sa intre peste noi in case dupa mancare sau chiar sa ne manance ..

  53. Nu trebuie ucise, trebuie lasat sa traiasca linistit in padure, dar imediat nu mai este nici padure ca vinde tot. Sa duca mancare in padure ca in vremea lui Ceusescu, atunci avea ce sa manance ca a avut grija sa aiba mancare tot timpul.

  54. Sunt perfect de acorrd. Mi se pare că a ține cu urșii e ca sclavul care cu ține cu vechilul (adică cu ăla care îl biciuiește)… Sau cu rechinul. Și eu stau la casă, la 200m de pădure. Mai sus de mine sunt stâne care au fost atacate, oi, vaci și cai omorâți, unul dintre proprietari tocmai îmi povestea cum se pregătea să închidă bariera și s-a trezit cu ursul că-l admira de la câțiva metri depărtare. Chiar așteptăm ca idioții să avem și prima inmormântare? Scuzele astea imbecile cu miros de milenial își au rostul doar la București… și nici acolo! Suntem o rasa superioara, evoluam, la fel si habitatul nostru. Daca nu ii putem forta pe padurari sa ii hraneasca asa cum se facea pe vremea lui Ceausescu, ceva tot trebuie sa facem, eventual ii luam pe astia care le tin partea si ii ducem la adapatoare, sa aiba si bietul urs ce sa manance…

  55. Țara e plină de imbecili care își dau cu părerea în fața tastaturii. Din moment ce nu au pagube sau rude atacate de urs, habar nu au pe ce lume trăiesc. Ei văd ursul ca fiind de pluș sau din desene animate. Tot aud ca s-au taiat padurile, asa o fi, în unele zone, de acord dar asta nu scuză înmulțirea necontrolată a urșilor. Apropo, cerbi, lupi, căprioare, acestea nu trăiesc în pădure? În zona de unde provin, pădurile sunt aceleași dar cine se mai plimbă prin păduri ca acum 10 ani.
    Sper din suflet să fie ciuruiți măcar 75% din populația urșilor iar cine nu e de acord să meargă alături de urși, să fie hrana lor!

  56. Pentru inceput, ca sa fie clar, nu sunt vanator, am tras cu arma doar in poligon.
    Suprafata Romaniei este de 238.397,00 kmp. Un urs sa zicem ca are nevoie, in medie, de un teritoriu de 200 kmp. De aici rezulta ca ar trebui sa avem o populatie de ursi de 1192 exemplare, in cazul in care ursul ar trai si la campie sau la malul marii. Conform WWF avem in Romania peste 6700 de exemplare, https://wwf.ro/ce-facem/specii/ursul-brun/
    Acum ganditi voi, ce ar trebui de facut?

  57. Domnule mircea ursii nu se hranesc cu copaci ei se hranesc cu alte animale (carnivori nu ierbivori) deci o se stirpeze alte specii ca sa poata sa traiasca ursii intradevar casa lor ( padurea ) a fost micsorata . Dar nu comentati sau votati in nestire de cauza. O zi buna va doresc

  58. Or fi fost tăiate si pădurile, dar ca sa încapă numărul de ursi de azi avem nevoie de o pădure de aproximativ 6 ori mai mare decât suprafața întregii tari. Așadar, atât rațiunea cat si spiritul de supraviețuire (ca tot vorbim de natura si legile ei), intre viată mea si a unui urs o aleg pe a mea. Asta pentru ca nu stau închis intre 4 pereți la bloc si îmi place si sa explorez natura, așa cum a fost ea pana acum câțiva ani.

  59. Cei care locuiți la oraș, normal că nu sunteți de acord, pe voi nu va afectează cu nimic ursii. Ganditi-va și puneti-va in locul celor de la sat, care trebuie sa stea cu frica in sân că dau nas in nas cu ursul? Sa nu mai poți ieși pe strada, sau să îți faci cruce dimineața că încă ți-ai găsit animalele în viață? E adevărat, și oamenii sunt de vină pentru că le-au tăiat pădurile însă nici nu putem lăsa să omoare oameni pe capete. Pădurarii sa le ducă de mâncare în pădure, că sunt fonduri, sa se ia măsuri! Ursul nu se omoară de la prima abatere, dacă ați fi citit de la început, ați fi văzut că altele sunt regulile. Gândiți-va doar cum ați fi reacționat daca o rudă de a voastră ar fi fost în locul „ciobanului” care a murit încercând să fugă de urs.

  60. Categoric NU!
    SA LE DUCA PERSOANELE IN MASURA DE MANCARE , EXACT ASA CUM SE FACEA CANDVA!!!!! ATAT URSILOR CAT SI CELORLALTE ANIMALE SĂLBATICE!!!!!

  61. Bai …. care stati la oras… Veniti si stati la munte sa vedeti cum va intra in curte si in case… Sunt de 3 ori mai multi decat anul trecut… Tu daca stai ca idiotul bloc la etajul 10 unde….u sa te ia iti ajunge ursu… Vedeti va in……e treaba voastra astea care stati la oras… Vine mai si iati uraul si dormi cu el in pat si cu mama… La … sa va ia de …i..

  62. Am si eu o mica intrebare pentru oameni astia care tin tare sa nu impuste ursi ma gandesc ca ei ii tin ca animale de companie de asta li se par asa de dragi . Eu sunt dintr o zona muntoasa si nu de mult au fost nenorocite alte doua familii niste bieti oameni care munceau la o stana . Va intreb pe voi daca var ucide pe cineva drag voua ati mai tine asa tare cu ursi sau pe linga asta ati dat vrio data in viata voastra nas in nas cu un urs sa vedeti de ce e in stare ??? Pe linga asta sondaju nu se refera la inpuscarea tuturor ursilor doar la reducerea lor pentru ca deja sau inmultit si reprezinta un pericol pentru oameni . In al doilea rand cu taierea padurilor , da sunt de acord ca nu au facut bine ce au facut acesti domni care dorm pe milioane de euro dar noi socotim pericolul pentru oameni de rand . Nu mai comentati aiure pentru ca nu vas dori ca o data sa mergeti in vacanta la munte si sa ramaneti fara un copilas sau oricine din familia voastra sa aveti ocazia sa il vedeti sfasiat de dragutul vostru urs . Si inca ceva , tare am impresia ca multi care protejeaza asa tare ursi nau vazut unul decat la televizor ca nah in apartamente nu intra ursi .

  63. Nu doresc uciderea rușilor dar doresc sa fiu in siguranta, în casa,în curte ,pe stradă.In ritmul in care se înmulțesc nu e de mirare daca ii vedem si in Bucuresti. Multi vorbesc in necunostinta de cauza,în Azuga nu esti in siguranta nici in casa,nici in curte,te uiti in toate directiile înainte să pășești în curte.Tomberonul cu gunoi nu poate folosit,daca pui ceva in el,în următoarea noapte tot gunoiul este întins prin curte,gardul rupt pentru a nu stiu cata oara.Poate relocare, sterilizare dar nu ne putem face viața imposibilă pentru urși. Pădurea e a lor,orasul e al nostru.

  64. Ursii nu merita ucisi pentru prostia omeneasca! Aveti grija sa aiba o casa, sa nu mai fie taiate padurile…Cand padurile vor fi protejate, ursii isi vor respecta teritoriul unde sa aiba de mancare si adapost! Nu mai fiti cretini, oamenilor!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

De ce rețeaua de gaze introdusă pe Valea Slănicului nu este racordată încă la sistemul național

În luna martie a anului trecut, Consiliul Județean Prahova...

Două trenuri anulate de CFR în Prahova. Decizia afectează numeroși navetiști

Începând cu data de 1 mai, CFR Călători anulează...

Vicecampionii lumii, RO2D2, s-au întors acasă! – VIDEO

Membrii echipei de robotică a Colegiului Național Mihai Viteazul...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

FC Hermannstadt – Petrolul Ploiești: 2 – 0. „Lupii” nu reușesc să marcheze la Sibiu

FC Hermannstadt - Petrolul Ploiești, ultima partidă din runda...

Gimnastele de CSM Ploiești se antrenează într-o sală improvizată. În alte țări au parte de condiții de excepție

Scandalul legat de reducerea indemnizației gimnastei Sabina Enache, dar...

Unde se vor caza cele 20 de persoane evacuate după ce o stradă din Slănic s-a surpat

Locuitorii din Slănic trăiesc clipe de coșmar după ce,...

Minorul dat dispărut în Prahova s-a întors la centrul rezidențial de la Izvoarele

Minorul dat dispărut în Prahova s-a întors singur, după...

Elevii din Ariceștii Rahtivani au petrecut „O zi la penitenciar”

Campania de prevenire a criminalității desfășurată de reprezentanții Penitenciarului...
- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Ploiești anunță întreruperea  alimentării cu energie electrică în mai multe localități

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea  alimentării cu energie electrică pentru perioada 29.04.2024 –03.05.2024.

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

În mandatul lui Volosevici, Ploieștiul a devenit cunoscut drept orașul celei mai mari șaorme

Invitat în emisiunea Observatorul Prahovean LIVE, candidatul PNL la...

Povestea succesului din SUA a echipei de robotică RO2D2 din Ploiești [VIDEO]

Căpitanul și PR-ul echipei de robotică RO2D2, formată din...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

FC Hermannstadt – Petrolul Ploiești: 2 – 0. „Lupii” nu reușesc să marcheze la Sibiu

FC Hermannstadt - Petrolul Ploiești, ultima partidă din runda...

Gimnastele de CSM Ploiești se antrenează într-o sală improvizată. În alte țări au parte de condiții de excepție

Scandalul legat de reducerea indemnizației gimnastei Sabina Enache, dar...

Unde se vor caza cele 20 de persoane evacuate după ce o stradă din Slănic s-a surpat

Locuitorii din Slănic trăiesc clipe de coșmar după ce,...

Minorul dat dispărut în Prahova s-a întors la centrul rezidențial de la Izvoarele

Minorul dat dispărut în Prahova s-a întors singur, după...
- Publicitate -