Arafat se ceartă cu ”diva” Dana Budeanu: ”Valul 4 poate fi prevenit, dacă avem mai multe persoane vaccinate. Să lăsăm sfaturile divelor de la tv”

1

Se vorbește din ce în ce mai des despre un al patrulea val Covid 19, care ar putea să se manifeste în România, în toamnă. Și nu se vorbește doar în România, ci în întreaga Europă. Ce ne pregătesc și de ce?

Reacțiile oamenilor sunt diferite, majoritatea fiind reacții de nervozitate la aflarea unor asemenea teme lansate în spațiul public. După mai bine de un an de restricții, care continuă chiar dacă cifrele sunt în scădere evidentă, populației nu-i pică deloc bine să audă din nou despre valuri ale pandemiei.

Temerile sunt legate nu atât de mult de efectele în planul sănătății, cât mai mult în planurile libertăților individuale, în special mobilitatea, dar și efectelor economice. Viața se scumpește de la o zi la alta, iar siguranța unui loc de muncă este relativă. Cam pe aici ne aflăm și nimeni nu ar putea să judece reacțiile de nervozitate în rândul populației. ț

La toate acestea se mai adaugă suspiciunile unor afaceri fabuloase, favorizate de situația sanitară, pe care este evident că beneficiarii nu doresc să le piardă. Așadar, un context deloc favorabil autorităților, care este potențat și de un nou val de declarații, de contre publice. Este cea mai nefericită situație în care să convingi scepticii să se vaccineze.

Cam așa stă situația și cu ultimele declarații ale lui Raed Arafat, care le găsește vinovate pe ”divele” de la tv pentru neîncrederea pe care poate chiar el a generat-o, evident alături de alți decidenți care au tot vorbit pe un ton amenințător.

„Noi putem să prevenim un val patru al pandemiei cu cât avem mai multe persoane care s-au vaccinat. Acest lucru ce înseamnă? Înseamnă: lăsăm sfaturile divelor de pe televiziuni – și știu despre cine vorbesc aici, dar nu vreau să spun numele – una, în mod special, care apare și comentează toată ziua”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

„Eu am evitat să numesc, dar când apare una ca doamna Budeanu, care toată ziua am fost în gura ei cu toții, comentând vaccinarea, măsurile, tot, într-un limbaj pe care nu pot să-l descriu. Da, este dreptul acestei persoane să-și spună opinia. Cu toții avem acest drept să ne spunem părerea. Dar când această părere este exprimată de o persoană care se pretinde un expert și mulți oameni o cred devine o problemă. Și această persoană când este promovată – și nu numai ea – și vine cu păreri care nu sunt medical fundamentate înseamnă că avem o problemă ”, a explicat Raed Arafat.

„Noi am fost de dimineața până seara spus că ce se întâmplă nu este OK, vaccinarea nu e OK, aia nu e OK, aia nu e OK – și asta totul transmis indiferent ce mesaje s-au dat de la comitetul de vaccinare, de peste tot. De multe ori am văzut predominând mai mult partea cealaltă, și promovată,  și arătată, de social media nici nu mai vorbim. Aceste persoane trebuie să spună pe ce se bazează când vorbesc. Oamenii simpli le cred și uneori le cred mai mult decât ne cred pe noi, pentru că folosesc un limbaj pe care poate noi nu vrem să îl folosim, folosesc o chestie care arată că e superioară persoana care critică, zeflemește, înjură”, a arătat șeful DSU.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Doctorul Arafat are drepate! Atata vreme cat autoritatile sanitare si guvernul Romaniei au hotarat ca vaccinarea este benefica si ajuta la reducerea numarului de imbolnaviri, nu e normal sa se faca propaganda antivaccinista la posturile de televiziune. Sub pretextul libertatii de exprimare, au aparut personaje cel putin dubioase, care bat campii influientand negativ polulatia. False vedete ca Budeanu, Bahmuteanu, Steer, Alberts, sunt primite in studiouri numai pentru audienta. Chiar si doctorita Monica Pop, renumit oftalmolog, ar trebui sa se abtina de la comentarii. Ca organizarea campaniei de imunizare s-a facut anapoda, e altceva. Dar lumea trebuie informata corect, ca sa poata decide in cunostiinta de cauza daca se vaccineaza.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău