Cod galben de ploi torențiale și vijelii în Prahova

0

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi dimineață, un nou cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp. În vigoare este și o informare meteo de ploi torențiale și vijelii, avertizare valabilă până duminică, la ora 23.00.

Noul cod galben de ploi torențiale frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină este valabil joi, 10 iunie, în intervalul orar 12.00 – 23.00, timp în care vremea va fi marcată de instabilitate atmosferică.

Cod galben: Pe parcursul zilei de joi (10 iunie), potrivit ANM, în Oltenia, Maramureș, nordul Moldovei, local în Muntenia și în Transilvania, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

„În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp”, a anunțat ANM.

Informare meteorologică: În Prahova este valabilă și o informare meteo de ploi în intervalul 10 iunie, ora 12.00 – 13 iunie, ora 23.00.

În intervalul menționat, potrivit ANM, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.

„Aceste fenomene se vor semnala în zilele de joi, vineri și sâmbătă (10, 11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul și centrul teritoriului. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde toate regiunile”, a precizat ANM.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău