Cod galben de inundații în Prahova. Atenționarea INHGA

0

Atenționarea hidrologică de cod galben de inundații vizează mai multe bazine hidrografice, inclusiv din Prahova. Potrivit avertizării, ca urmare a precipitațiilor înregistrate  se pot produce scurgeri importante pe versanți cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri care pot să conducă la depășirea cotelor de atenție.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor a emis, miercuri, o atenționare hidrologică pentru fenomene imediate de cod galben de inundații, valabilă inclusiv în Prahova.

Atenționarea de cod galben de inundații este valabilă în intervalul miercuri, 9 iunie, ora 13.00 – miercuri, 9 iunie, ora 24.00.

În acest interval, ca urmare a precipitațiilor înregistrate și a celor prognozate se pot produce scurgeri pe versanți, torenți și viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice Covasna, Buzău și Prahova.

În Prahova este valabil și un cod galben de ploi torențiale, avertizare emisă de ANM, precum și o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată.

Citește și: Cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în Prahova. Anunțul de ultimă oră al ANM

Detalii cu privire la avertizarea de inundații AICI

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău