Cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în Prahova. Anunțul de ultimă oră al ANM

0

Administrația Națională de Meteorologie Prahova a emis, miercuri, o nouă atenționare de cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, avertizare valabilă în mai multe județe, inclusiv în Prahova. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Noua atenționare meteo de cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de  grindină, avertizare emisă de ANM, va intra în vigoare miercuri, 9 iunie, de la ora 12.00, și este valabilă până la ora 22.00.

În intervalul menționat, potrivit ANM, „vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină”.

Astfel, spun meteorologii, „în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp”.

Tot de miercuri, 9 iunie, de la ora 12.00, până vineri, 11 iunie, ora 23.00 , va fi în vigoare, inclusiv în Prahova, o informare meteo de manifestări de instabilitate atmosferică.

„În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului”, a anunțat ANM.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, potrivit ANM, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și la sfârșitul săptămânii.

Citește și: Cum va fi vremea în următoarea perioadă în Prahova. Risc moderat de avalanșe în Bucegi

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău