Mai iese fum de la Ecoburn, după 5 zile de la declanșarea incendiului? Mai iese, de ce să nu iasă?… (VIDEO)

0

Pe 2 iunie, în incinta incineratorului de deșeuri periculoase Ecoburn izbucnea un nou incendiu, al treilea pus pe seama ”mâinilor criminale”. Au răsmas multe întrebări fără răspunsuri și mii de prahoveni care așteaptă.

Și cât timp așteptăm, continuă să iasă fum (video la final). La finele săptămânii, ISU Prahova anunțase că hala va fi inundată cu apă, însă stratul gros de deșeuri va mai fumega probabil o săptămână.

”Miroase urât în zonă” spun cei care locuiesc sau muncesc în apropiere. S-au obișnuit deja cu mirosul, cu ”fumul nepoluant”, conform Gărzii de Mediu. Între timp, societatea Ecoburn a comunicat că va discuta cu reprezentanții mass media prin intermediul unei case de avocatură. (detalii AICI). Indiferent de entitatea care reprezintă legal societatea, noi adresăm întrebările în mod public, așteptând răspunsuri care să nu lase loc de îndoieli.

Spre exemplu, ”Societatea ECO BURN S.R.L. susține din poziția de persoană păgubită că există posibilitatea ca incendiul pornit în noapte zilei de 2.06.2021 să nu fi fost întâmplător, existând de mai mult timp suspiciunea că s-ar dori preluarea activității sau închiderea companiei care asigură un circuit legal și controlat al deșeurilor.” Trebuie să admitem că în anchetă este o pistă de cercetat. Totuși, se discută despre un angajat părăsit de soție, care a decis să-și pună capăt zilelor, sinucigându-se în incinta depozitului de deșeuri. Cumva, nu înțelegem unde este interesul cum se leagă de suspiciunea că ”s-ar dori preluarea activității sau închiderea companiei care asigură un circuit legal și controlat al deșeurilor”. Concurența să o fi pus-o pe soția angajatului să îl părăsească, anticipând că acesta va ceda psihic și se va sinucide, dar nu oricum, ci din infinitatea de posibilități tocmai în incinta societății?

În finalul comunicatului, reprezentanții ECOBURN subliniază: ”Ne exprimăm speranță că organele abilitate vor acționa în urma problemelor semnalate și nu vor rămâne pasive precum în ultimele 6 luni în care au fost transmise memorii și sesizări către toate instituțiile competente.”

Exact aceleași așteptări le avem și noi, însă vestea proastă este că durează nejustificat de mult Să ne amintim că de la incendiul la depozitul ilegal de deșeuri din Mimiu au trecut trei ani și jumătate și încă nu am primit răspuns. Am revenit la IPJ Prahova cu o nouă solicitare pe legea 544, fiind în așteptare. Vom continua să solicităm răspunsuri și de la cei care îi controlează pe cei care controlează local.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău