Autoutilitară cu pâine, mistuită de flăcări la Drajna. Intervenție ISU Prahova

0

O autoutilitară care transporta produse de panificație a ars în totalitate, miercuri dimineață, în jurul orei 04.50, în satul Ogretin din comuna Drajna. Din fericire, conducătorul auto a reușit să iasă la timp din mașină. Pentru că în ultimele zile s-au produs mai multe incendii la autoturisme, pompierii militari din cadrul ISU Prahova au lansat un set de recomandări pentru conducătorii auto.

Pompierii militari au fost solicitați să intervină, miercuri dimineață, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o autoutilitară care transporta produse de panificație.

„Conducătorul auto a văzut că iese fum și a avut prezență de spirit să iasă din mașină. La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Vălenii de Munte cu două mașini de stingere. Cel mai probabil incendiul a fost provocat de un scurcircuit”, a anunțat ISU Prahova, care a precizat că autoutilitara a ars în totalitate.

Acesta nu a fost singurul incendiu de acest fel. Marți seară, în jurul orei 20.30, un incendiu violent a cuprins un microbuz dezmembrat aflat pe strada Abatorului din comuna Bărcănești.

„Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată ca urmare a unei acțiuni mecanice ori fizice. Pompierii prahoveni au acționat cu o mașină de stingere pentru localizarea și lichidarea incendiului, soldat doar cu pagube materiale”, a anunțat ISU Prahova, care a lansat un set de recomandări pentru conducătorii auto.

Recomandări ISU Prahova:

Pentru a preveni astfel de evenimente, vă recomandăm respectarea următoarelor măsuri:

✔ verificaţi instalaţia electrică;

✔ nu faceți improvizații la instalația electrică;

✔ asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;

✔ verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;

✔ verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.

Foto cu caracter ilustrativ

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău