Primele concluzii ale ITM Prahova după incendiul de la depozitul de reziduuri petroliere din Colceag. Cum a izbucnit focul

ITM Prahova a demarat o anchetă după ce doi angajați ai unei societăți de tratare și eliminare a reziduurilor petroliere din Colceag au suferit arsuri grave în urma unui incendiu. Focul a izbucnit în timp ce un ”vizitator” a încercat să repare un arzător într-un mediu inflamabil.

Comunicatul ITM Prahova:

La data și ora mai sus menționate în Comuna Colceag, sat Inotești, județul Prahova a avut loc un eveniment manifestat sub forma exploziei, urmată de incendiu. Din primele informații evenimentul a avut loc la sediul S.C. BORSENIA S.R.L., unde se desfășurau activități corespunzătoare obiectului principal de activitate al unității, respectiv – Tratarea și eliminarea deșeurilor periculoase – CAEN rev.2 – 3822.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ 45 minute în urma acestuia fiind afectată o hală de producție și mai multe autoturisme respectiv un autovehicul de transport greu.

În urma evenimentului a rezultat rănirea gravă a două persoane de sex masculin, la data și ora prezentei nefiind elucidate cu certitudine împrejurările care au generat evenimentul.

Angajatori implicați:

  • C. BORSENIA S.R.L. – persoană juridică română cu capital integral privat

-sediul social : Comuna Colceag, sat Inoteși,nr. 754, județul Prahova

-înregistrat la ONRC sub nr. J29/358/2004, atribuit la data de 23.02.2004

-cod unic de înregistrare : 16166590

– număr salariați activi la data prezentei ( potrivit datelor existente în aplicația ReGes) – 17.

Precizăm că la data și ora prezentei anagajatorul S.C. BORSENIA S.R.L. a comunicat ITM Prahova datele și informațiile prevăzute de disp. art. 26 și 27 din Legea nr. 319/2006 privind sănătatea și securitatea în muncă cu aplicarea corespunzătoare a prevederilor art. 108 și 109 din HG nr. 1425/2006 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 319/2006 privind sănătatea și securitatea în muncă.

Potrivit informațiilor furnizate, sub rezerva verificărilor ulterioare, una din victime ,, se afla în incinta unității în calitate de vizitator, acesta fiind cunoscător în repararea centralelor termice, dorind să își repare un arzător propriu .

În jurul orei 18:50, s-a auzit o pocnitură din hala de depozitare, urmată de un incendiu. Angajatul unității (n.n. cea de a doua victimă) încărcase într-un autotren cuburi de tip IBC goale, moment în care a încercat să acționeze cu extinctorul acesta a fost cuprins de flăcări, iar cea de a doua victimă (n.n. vizitatorul) când încerca să iasă din hală și să se urce în mașina proprie a fost prinsă și acesta de flăcări.”

În cuprinsul aceleiași informări se menționează că ,, instalația nu se afla în funcțiune, iar rezervoarele de stocare materie primă și produse finite nu au fost afectate. Nu se cunosc cauze prezumtive, care au dus la producerea evenimentului.”

După producerea evenimentului ambele victime au fost transportate la UPU Ploiești.

Din datele pe care le-am putut obține până la acest moment, în legătură cu victimele evenimentului vă putem comunica următoarele:

  • Una din victime, salariat al C. BORSENIA S.R.L. în vârstă de 54 ani, este angajată pe postul de paznic. În urma evenimentului a suferit arsuri pe o suprafață de peste 60% din suprafața corpului. Potrivit informațiilor pe care le deținem până la acest moment, victima a fost transferată la Spitalul Militar RHEINE ASTRID Bruxelles.
  • Cea de a doua victimă, în vârstă de 60 de ani, a suferit vătămări corporale sub formă de arsuri manifetate pe aproximativ 60% din suprafața corpului. Potrivit informațiilor pe care le deținem până la acest moment, victima a fost transferată la AKH Viena.

Potrivit dispozițiilor art. 29 alin. 1 din Legea nr.319/2006 privind sănătatea și securitatea în muncă, având în vedere starea victimelor, respectiv incapacitate de muncă, cercetarea evenimentului se va realiza de către angajatorul victimei evenimentului, procesul verbal de cercetare fiind supus verificării și avizării inspectoratului teritorial de muncă, în cazul de față ITM Prahova.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău