Din 15 martie începe programarea pentru vaccinarea anti-covid pentru populația generală

Din 15 martie se vor putea face programări pentru vaccinarea anti-covid în etapa a treia (populația generală). Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Este vorba de o listă de așteptare în platforma de programări pentru vaccinarea anti-COVID, care va funcționa din 15 martie, iar programarea efectivă la vaccin se va face direct din listă. Vaccinarea propriu-zisă va începe, cel mai probabil, în aprilie.
Medicul a explicat, la Digi 24, că prin operaționalizarea acestei liste de așteptare, din 15 martie, persoana care va intra în platformă va avea posibilitatea să opteze pentru un centru în care să se vaccineze și să vadă câte persoane sunt în față.
El a spus că operaționalizarea acestei liste de așteptare a fost amânată pentru a activa toate cele peste 750 de centre de vaccinare din țară.

„Dacă operaționalizam mai devreme lista de așteptare reduceam foarte mult din opțiunile persoanei. Din 15 martie această listă va fi disponibilă și fiecare persoane o va putea accesa și se va putea înscrie.

După ce lista de așteptare va fi disponibilă, ocuparea unui loc în platformă, adică programarea efectivă pentru vaccinare, se va face doar din această lista de așteptare. Platforma va avea opțiunea de a notifica în primul rând persoanele din listă și se va așteapta 24 de ore pentru confirmare din partea acestora”, a explicat medicul militar la postul de știri.

De la debutul campaniei de vaccinare în România, numărul total al persoanelor vaccinate cu cel puțin o doză a ajuns la 915.761, dintre care 707.295 au fost vaccinate cu Pfizer, 77.812 cu Moderna, iar 130.654 cu AstraZeneca.

sursa:hotnews.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău