Ni s-au întors ”valorile” acasă. Un escroc a oferit bijuterii din ”aur” în Ploiești pentru bani de benzină

Un cititor s-a confruntat astăzi, în centrul Ploieștiului, cu o tentativă de escrocherie. Acesta a povestit pentru observatorulph.ro că a fost acostat pe stradă de un cetățean care s-a dat drept un ”turc” rămas fără benzină în drum spre Constanța. Acesta i-a oferit un ghiul din ”aur” în schimbul unei sume modice de bani. Observatorulph.ro a sesizat IJP Prahova, metoda folosită de escroc fiind una destul de cunoscută.

Sesizarea cititorului:

”În cursul acestei zile, în jur de ora 13:20, am fost oprit în zona bisericii Sfinții împărați din Ploiești de un cetățean care conducea un VW Golf 4 albastru cu numere de Olt. Într-o engleză destul de bună, mi-a spus că este cetățean turc și că trebuie să ajungă la un prieten în Constanța, care este la spital, și că nu mai are bani de combustibil.
În schimbul banilor îmi oferea un ‘ghiul’ de pe mână, care ar fi fost, zicea el din aur. Omul avea tenul închis, era mic de statură, slab și avea ochelari de soare. Era îmbrăcat cu un sacou destul de ponosit. Mi-am dat seama că vrea să mă păcălească și l-am refuzat Posibil să fie unul dintre concetățenii noștri întorși din ‘Anglea’, care încearcă să facă și ei rost de un ban (ne)cinstit”.
Metoda nu este nouă și a mai fost folosită la Ploiești și în toamna anului trecut. Atunci, mai mulți cetățeni au fost înșelați de doi indivizi în zona Gării de Sud din Ploiești.

Una dintre victime a povestit pentru observatorulph.ro ce a pățit:

”Doi tineri, cu tenul închis și barbă, care stăteau într-un Audi de culoare albastru închis sau negru, nu mi-am dat bine seama, cu volan pe dreapta, m-au abordat în zona stației Coreco de la Gara de Sud din Ploiești. S-au dat cetățeni arabi, care m-au rugat să le dau bani că au rămas fără motorină și trebuie să ajungă la Constanța. Mi-au spus că îmi dau la schimb un inel de aur. Ca să pară străini vorbeau câteva cuvinte în română și altele în arabă și mă întrebau cum arată leii românești?” susține tânărul.

Acesta a căzut în capcana escrocilor.

”Până la urmă le-am dat 40 de lei, apoi m-am dus la o casă de amanet din zonă să văd câți bani iau pe inelul dat de ei. Acolo mai erau alți patru clienți, păcăliți de aceiași indivizi, exact ca mine. Inelul nu era din aur, ci o tinichea fără valoare” a fost mesajul său.

Observatorulph.ro solicită public polițiștilor prahoveni să-i identifice pe escroci, care acționează sub metoda cunoscută drept cea a ”turcului fals”.

Este posibil ca cei doi escroci să fie aceiași cu cei prinși luna trecută de un polițist pe DN 24 D, în județul Galați.

Atunci, doi tineri au abordat un polițist în civil, după rețeta de la Ploiești din această dimineață.

Escrocul, însoțit de un complice, i-a spus polițistului că a rămas fără benzină şi are nevoie de bani, în acest sens oferindu-i spre vânzare un inel de tip ghiul, din metal galben, despre care a susţinut că este aur de 18 k.

Cei doi au fost indentificați ca fiind din Urlați, dar sunt cercetați în stare de libertate pentru tentativă la înșelăciune, potrivit adevarul.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

6 COMENTARII

  1. Pe mine a incercat acest excroc de 5 ori sa ma excrocheze dar nu i-a reusit.I-am spus sa plece ca nu am nevoie de bijuteriile lui.Nu sunt un om care sa accept sa cad in plasa lui cand stiu ca pot fi furate sau contrafacute

  2. Acest individ folosind un auto Bmw albastru cu numere de olt a oprit langa mine in timp ce asteptam la semaforul treceri de pietoni in zona Timpuri Noi Bucuresti in toamna anului trecut( 2020)cu aceiasi metoda lipsa benzinei si ca merge la constanta nestiind exact cati km sunt pana acolo m-a rugat sa il ajut cu o suma de bani scotand ghiulul de pe deget in schimbul banilor , bine inteles ca l-am refuzat politicos si i-am intors spatele dandumi seama de acea escrocherie , apoi cautand pe google informatii despre o asa excrocherie nu am aflat mare lucru la momentul respectiv . Cui te poti adresa in aceste cazuri cui sa ii spui , nu te baga nimeni in seama .

  3. Am pățit și eu treaba asta, dar era un inel destul de frumos pe care i-am dat 30 lei. Dacă era pe olx un inel din ala era cel puțin 90, 100 lei, așa că eu consider ca am ieșit în câștig. Deci nu ma deranjează acești escroci, ca ies și eu mai ieftin.

  4. Nu demult în Paris o femeie sa aplecat pe jos într-o zona aglomerata și a ridicat o bijuterie pe care o aruncase chiar ea și a început într-o franceza care numai valorile noastre o știu sa le ofere trecătorilor ace bijuterie care susținea ea ca e de aur de la prima oferta de 200 euro a ajuns la un final 2euro să-și cumpere o bagheta ce ma supărat a fost faptul ca în tot acest circ făcut prin neatenția oamenilor care au fost abordați de respectiva femeie ia sustras unui cetățean francez portofelul din bunzar chiar sub ochi mei iar eu mam simțit neputincios ca nu pot sa intervin deoarece știam ca acea femeie nu este singura și am avut dreptate deoarece la numai câteva străzi era așteptată de o mașină de lux de către un bărbat care o aștepta în mașină
    După ce femeia care a furat portofelul acelei persoane și a ajuns lângă mașină de nicăieri au mai apărut trei tipi bine făcuți care aveau zâmbete pe buze și iau zis pe românește ce simplu lai făcut pe fraier ..
    Ce se întâmplă oare dacă reacționat sau atenționat aceea persoana

  5. Stau sa ma întreb cât de prost trebuie sa fi ,ca sa te prosteasca alți prosti…cine dreaq iti da un ditamai ghiulul pe 40 de lei,când poți sa dormi in mașina pana in ziua următoare când deschid amanetele asta in cazul in care amanetele sunt închise in ziua respectiva

  6. Și eu am pățit așa ceva cînd mă duceam la Râșnov,,,pe traseul Pârâul Rece…am fost păcălit…as vrea să știu cum pot sa depun plîngere împotriva imbecilului

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău