DNA solicită încuviințarea pentru urmărirea penală a lui Călin Popescu Tăriceanu. Decizia este la președintele Iohannis

DNA a făcut demersuri către Parchetul General, procedural acesta urmând să solicite acordul președintelui României pentru urmărirea penală a unui fost demnitar. Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că ar fi vorba despre Călin Popescu-Tăriceanu.

Tăriceanu este suspectat că ar fi primit 800.000 de dolari mită, pe vremea când era premier, iar banii ar fi fost folosiți în campania electorală, faptele datând din perioada 2007-2008.

Potrivit DNA, solicitarea are în vedere că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că persoana pentru care se cere efectuarea urmăririi penale ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007 – 2008, de la reprezentanţii unei companii austriece foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanţă.

„În schimb, acesta şi-ar fi exercitat atribuţiile, astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei.

Suma de 800.000 USD, reprezentând un comision din valoarea plăţilor făcute de statul român către companie, ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore”, susţin anchetatorii.

citește continuarea AICI.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău