Reacția IJP Prahova la filmarea în care un șofer pătrunde în curbă, pe contrasens, pe podul de la Gara de Sud

După ce observatorulph.ro a publicat articolul VIDEO: Tragedie evitată în ultima clipă la Ploiești! Un șofer a intrat pe contrasens pe podul de la Gara de Sud, la sesizarea redacției noastre, IJP Prahova a reacționat. De ce nu poate fi sancționat aflați la finalul textului.

În această dimineață, un șofer neatent, care nu a adaptat viteza la condițiile meteo, a intrat pe contrasens într-o curbă pe podul de la Gara de Sud.

Șoferul nevinovat a reușit, ca prin minune, să evite impactul frontal, care se putea solda cu rănirea și chiar decesul ocupanților celor două mașini.

Observatorulph.ro a publicat imaginile surprinse de camera de bord AICI.

La sesizarea redacției noastre, reprezentanții IJP Prahova au transmis următorul comunicat:

”În urma înregistrării video apărute în spațiul public, polițiștii s-au autosesizat, la acest moment fiind efectuate verificări pentru identificarea conducătorului auto și luarea măsurilor legale ce se impun.

Atragem atenția că nerespectarea regulilor de circulație rutieră poate avea consecințe grave atât pentru persoana care încalcă aceste norme, cât și pentru ceilalți participanți la trafic”.

De ce nu poate fi sancționat șoferul care putea provoca o tragedie

Chiar dacă va fi identificat, șoferul respectiv nu va putea fi sancționat, ci doar avertizat verbal de polițiști.

Asta deoarece conform Articolului 109 din OUG 195, contravențiile se constată direct sau cu mijloace tehnice omologate de polițiști.

Mai mult, imaginile surprinse de camerele video montate pe mașini sau de cele de supraveghere nu constituie probe în instanță pentru amendarea șoferilor, astfel încât procesele verbale emise în baza lor pot fi contestate și anulate.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

6 COMENTARII

  1. Deci daca un cineva omoara pe cineva si este filmat pe camera nu se considera crima. Asa ca criminalul trebuie sa dea telefon sa vina un politist care sa fie de fata cand comite crima,asta da justitie.

  2. In toata lumea imaginile surprinse de camerele video sunt luate in considerare DACA astfel se poate dovedi o infractiune. In cazul de fata, fiind vorba de depasirea liniei duble continue, nu se poate aplica legea ?

  3. Deşi contravenția se circumscrie în sfera penalului ( astfel cum C.E.D.O. a statuat , având în vedere inclusiv caracterul punitiv al acesteia ), observ cum analfabeții juridic nu pot distinge între o infracțiune ( precum ai dat ,, Les Miderábles ” exemplul tău mai sus ) şi o contravenție.Eu nu spun că este în regulă să nu poatã fi dovedită şi contravenția astfel,ci faptul că dați nişte exemple retarde, în mai toate domeniile , fără să vă documentați câtuşi de puțin înainte.Ăştia-s ,,romanistanezii” care pricem la mai toate…iar cei care într-adevar sânt autodidacți şi chiar pricepuți în multe domenii, nu mai au loc de cei dinainte exemplificați.

  4. Mai Lacucaraceo,nu mai veni cu rahaturi luate de la altii,si gandeste logic daca poti.De ce o infractiune e luata in considerare iar o contraventie nu,sau invers? Cine a inventat aceste cuvinte le a facut cu un scop si anume sa fenteze cum vrea. Adica daca reiese dintr o filmare o contraventie iar din alta o infractiune una din ele nu e o proba valabila,inseamna ca ne am dus toti cu capul.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău