Ninge pe DN1 și DN1A, la Cheia și în stațiunile montane de pe Valea Prahovei. Recomandarea Centrului Infotrafic

Centrul Infotrafic a anunțat, vineri dimineață, starea drumurilor naționale. Pe A3 București-Ploiești, se circulă în condițiile unui carosabil parțial umed, fiind semnalate precipitații sub formă de ploaie slabă, iar pe DN 1 Ploiești – Brașov, în zona stațiunilor montane de pe Valea Prahovei, ninge slab, carosabilul fiind curat. Ninge slab și pe DN 1A Cheia – Brașov.

În Prahova este valabilă o informare meteo de precipitații și intensificări ale vântului, atenționare valabilă până sâmbătă, 9 ianuarie, ora 10.00.

Pe durata avertizării, la munte, meteorologii au anunțat că se vor înregistra precipitații, mai ales de lapoviță și ninsoare, fiind posibilă depunerea de strat de zăpadă.

În Prahova, atenționarea ANM nu a rămas fără efecte. În zonele montane a început să ningă, iar în restul județului se înregistrează precipitații.

„Pentru a avea o deplasare în siguranță, în condițiile în care la nivelul țării sunt emise atenționări meteorologice sau hidrologice care vizează fenomene periculoase (inundații, ninsori viscolite, polei etc.), e important ca, înaintea de a porni în călătorie, să vă informați cu privire la starea drumului pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți și să luați în considerare folosirea unor rute alternative”, a anunțat Centrul Infotrafic.

Centrul Infotrafic recomandă conducătorilor auto, pentru siguranța participanților la trafic, să-și asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curățarea parbrizului, lunetei și a geamurilor laterale, să adapteze viteza la condițiile carosabilului, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță, să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei dacă circulă pe un carosabil umed sau alunecos.

„Reamintim că, pentru deplasarea pe suprafețe carosabile acoperite cu polei, gheață sau zăpadă, legislația rutieră prevede obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, a mai amintit Centrul Infotrafic.

În noaptea de joi spre vineri, Secția Drumuri Naționale Ploiești a acționat cu patru autoutilaje, fiind răspândite 19 tone de material antiderapant pe DN1, DN1A și DN71.

foto cu caracter ilustrativ

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău