Nicio localitate din Prahova nu este carantinată! Care sunt diferențele majore față de scenariul roșu

Mai mult de jumătate dintre cele 104 localități din Prahova, inclusiv Ploieștiul, se află în scenariul roșu din cauza ratei de infectare mai mare de 3 cazuri covid la mia de locuitori, însă niciuna nu este în carantină!

Până acum, pentru nicio localitate din Prahova nu a fost instituită măsura carantinei, diferențele față de scenariul roșu fiind majore în ceea ce privește deplasările cetățenilor.

Astfel, pe perioada instituirii carantinei locuitorii se mai pot deplasa în baza unei declarații pe propria răspundere 24 de ore din 24, cu motive bine întemeiate, iar tranzitarea este interzisă dacă există rute ocolitoare.

Totodată, se instituie filtre de poliție la toate intrările și ieșirile din localitatea carantinată, precum și patrulări pe străzi în vederea verificărilor declarațiilor pe propria răspundere.

Atenție! În Prahova nu există nicio localitate aflată în carantină pentru care să fie aplicate restricții de circulație, altele decât cele impuse la nivel național noaptea, în intervalul 23:00-05:00.

Așadar, în toate localitățile din Prahova sunt permise accesul, vizitele la rude, prieteni, deplasări în scop personal sau de serviciu, precum și tranzitarea acestora.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău